Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κηφισιά: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μετά την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο - Τοξικό νέφος «πνίγει» την ατμόσφαιρα

Κηφισιά: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μετά την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο - Τοξικό νέφος «πνίγει» την ατμόσφαιρα
Η έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις επιχείρησης προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά
(Συνεχές upd) Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12/6 στην Κάτω Κηφισιά προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά από τις 15.30 μμ. η οποία «έπνιξε» με μαύρο, τοξικό νέφος τις γύρω περιοχές.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πυρκαγιά
που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής οικιακών σκευών και ειδών συγκευασίων τροφίμων, έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Η πυρκαγιά είναι πιθανό να ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου. Αυτό το σενάριο ανέφερε και ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς, μιλώντας στα ΜΜΕ: «Μίλησα με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, αλλά ούτε και εκείνος μπορούσε να πει με σιγουριά από πού ξεκίνησε η φωτιά. Ωστόσο, πιθανολογεί ότι μπορεί να ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου».
Η συγκεκριμένη μπαταρία βρίσκεται ήδη στα χέρια των πραγματογνωμόνων της Πυροσβεστικής και θα ερευνηθεί. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρεθεί άλλα στοιχεία που να οδηγούν σε άλλο σενάριο.

Τί μετέδιδε νωρίτερα το BankingNews...

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις
έχουν μπει πλέον στον χώρο του εργοστασίου με τη φωτιά να βρίσκεται σε σχετική ύφεση, αρκετές ώρες μετά το συγκλονιστικό συμβάν.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχει καταστραφεί ολοσχερώς η κεντρική αποθήκη υλικών και υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και να εκλείψει κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης σε κοντινή επιχείρηση.
Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 18.00 μμ ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Λιάφας, γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα σημείο στο εργοστάσιο, δεν επεκτάθηκε σε όμορες επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο έδωσαν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Πρόκειται για το εργοστάσιο κατασκευής τηγανιών Pal - όπως αναφέρθηκε νωρίτερα από το BN, στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς, δίπλα στις σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το εργοστάσιο ανήκει στον σύζυγο της πρώην Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και η ίδια στις πρώτες της δηλώσεις επί του θέματος, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κάποιος στο εργοστάσιο. Πρόλαβαν να το εκκενώσουν πριν τις εκρήξεις» όπως είπε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική συνέντευξη.
Την ίδια ώρα, για την κατάσβεση συνεχίζουν να επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και συνδράμει ταυτόχρονα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές.
Όπως ανέφεραν πολίτες, διαδοχικά ακούστηκε σειρά εκρήξεων, με εικόνες Αποκάλυψης να σοκάρουν από το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας.
Νωρίτερα, για τους πυκνούς καπνούς στάλθηκε άμεσα προειδοποιητικό μήνυμα από το 112
ενώ υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας.

Οι φωτογραφίες του BN από το σημείο της πυρκαγιάς:
IMG_2401.JPG
Πυκνοί μαύροι καπνοί πάνω από το σημείο της έκρηξης δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα σε συνθήκες καύσωνα:
IMG_2399.JPG

IMG_2406.JPG
62c77886-447667706_1938922576544302_6048466524030877630_n.webp
kifisia-ekrixi34_cdec3.webp

Πώς θα κινηθεί ο τοξικός καπνός από την φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά

Το Forecast Weather Greece δημοσίευσε έναν χάρτη που δείχνει την πορεία του δηλητηριώδη καπνού στην Αττική.
Οι περιοχές που επηρεάζονται βάσει των ανέμων αυτή την ώρα στην Αττική είναι μέσα στο κόκκινο πλαίσιο.
Όπως αναφέρεται και στην ανάρτηση «Κλείστε παράθυρα και πόρτες».
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Κηφισιά, ο Άγιος Στέφανος, το Καπανδρίτι, ο Μαραθώνας, ο Βαρνάβας και οι γύρω περιοχές τους.
poreia-kapnos-fotia_08609.webp
Νωρίτερα, όπως μετέδιδε το BN

Το μήνυμα που εστάλη από το 112:

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
12345.PNG

Ποιό είναι το εργοστάσιο

Η ΠΑΛ όπου έγινε η ισχυρή έκρηξη είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1947 και ανήκει στον σύζυγο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, Βασίλη Παλαμήδη.
Ειδικεύεται στην κατασκευή σκευών μαγειρικής και σύντομα γίνεται η εταιρεία Παλαμήδης ΑΕ.
Το 1960 εγκαθίσταται νέος εξοπλισμός παραγωγής και το εργοστάσιο στρέφεται στα ανοξείδωτα είδη κουζίνας.
Τριάντα χρόνια αργότερα, το 1990, η εταιρία ΠΑΛ επεκτείνει στα προϊόντα της και ξεκινά την παραγωγή αντικολλητικών προϊόντα κουζίνας και τρία χρόνια αργότερα το 1993 τα προϊόντα της εξάγoνται σε περισσότερες από 10 χώρες.
0e931d907358992735ac729581d0cd0e_L.webp
www.bankingnews.g
r

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης