Τελευταία Νέα
Διεθνή

France 24: Οι Ουκρανοί κατηγόρησαν τον Andriy Ermak ότι απέτυχε στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία

France 24: Οι Ουκρανοί κατηγόρησαν τον Andriy Ermak ότι απέτυχε στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία
 Η Κίνα, η Ινδονησία και η Ινδία δεν εκπροσωπήθηκαν καθόλου και η Βραζιλία έστειλε τον πρεσβευτή της στην Ελβετία, που είναι το χαμηλότερο διπλωματικό επίπεδο
Το Κίεβο δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τους ίδιους τους Ουκρανούς για την επιτυχία της «συνόδου κορυφής της ειρήνης» στην Ελβετία, οι οποίοι κατηγορούν τον επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andriy Ermak, για την αποτυχία της, δήλωσε ο ανταποκριτής του France 24.
«Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι στην Ουκρανία είναι τώρα πολύ επικριτικοί προς τον Zelensky και ειδικά προς τον επικεφαλής του επιτελείου του Zelensky ο Andriy Ermak, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα το πρόσωπο πίσω από την ιδέα αυτής της συνόδου κορυφής», είπε.
Όπως σημείωσε το France 24, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ιδέα της εκδήλωσης δεν ήταν πραγματικά μια σύνοδος κορυφής για την ειρήνη αυτή καθαυτή, ήταν περισσότερο σαν μια σύνοδος κορυφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή, οι αρχές του Κιέβου απέτυχαν να ζητήσουν την υποστήριξη της Κίνας και των χωρών του Παγκόσμιου Νότου. Έτσι, η Κίνα, η Ινδονησία και η Ινδία δεν εκπροσωπήθηκαν καθόλου και η Βραζιλία έστειλε τον πρεσβευτή της στην Ελβετία, που είναι το χαμηλότερο διπλωματικό επίπεδο.
«Με αυτή την έννοια, αυτό είναι μια αποτυχία και υπάρχουν άνθρωποι στην Ουκρανία που είναι πολύ επικριτικοί για την τακτική του Andriy Εrmak, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του υπουργού Εξωτερικών, αν θέλετε, αντί να το αφήσει σε επαγγελματίες διπλωμάτες» τόνισε το France 24.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης