Τελευταία Νέα
Διεθνή

Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο

Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο
Ο στρατηγός Igor Romanenko υπενθύμισε επίσης ότι ο Biden υποσχέθηκε να μεταφέρει συστήματα Patriot που βρίσκονται στην Πολωνία στην Ουκρανία, αλλά σύντομα ο Πρόεδρος της Πολωνίας αρνήθηκε να το παραχωρήσει
Η βοήθεια προς την Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πέσει σε ελάχιστα επίπεδα, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, απόστρατος στρατηγός Igor Romanenko, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι NTA.
«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε συγγνώμη από τον Πρόεδρό μας για την παύση στην προμήθεια όπλων, μετά την οποία παρείχε την επόμενη δόση ύψους 225 εκατομμυρίων, δεν υπήρχε πριν από αυτήν την εξάμηνη παύση, και αυτό μετά από μη παραδόσεις όλο αυτό το διάστημα», επισήμανε.
Ο στρατηγός Igor Romanenko υπενθύμισε επίσης ότι ο Biden υποσχέθηκε να μεταφέρει συστήματα Patriot που βρίσκονται στην Πολωνία στην Ουκρανία, αλλά σύντομα ο Πρόεδρος της Πολωνίας αρνήθηκε να το παραχωρήσει.
Όπως σημείωσε ο Romanenko, ο επικεφαλής του Petagon, Lloyd Austin, δεν είχε άλλη επιλογή από το να δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδίαζαν να στείλουν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα από την Πολωνία στην Ουκρανία.
«Αυτή είναι η σχέση μεταξύ μας και των συμμάχων μας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης