Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή των Αμερικανών κατά του Βιετνάμ για την επίσκεψη Putin - Ίσες αποστάσεις από το Ανόι

Οργή των Αμερικανών κατά του Βιετνάμ για την επίσκεψη Putin -  Ίσες αποστάσεις από το Ανόι
Ο νέος πρόεδρος της χώρας, To Lam, θα φιλοξενήσει τον Putin κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στο Ανόι την Τετάρτη και την Πέμπτη
Αμερικανοί αξιωματούχοι επέκριναν την απόφαση του Βιετνάμ να φιλοξενήσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στο Ανόι αυτή την εβδομάδα.
Η κομμουνιστική χώρα δεν ήταν παρούσα στην ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία στην Ελβετία το Σαββατοκύριακο, ενώ ο νέος πρόεδρος της χώρας, To Lam, θα φιλοξενήσει τον Putin κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στο Ανόι την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την επίπληξη των ΗΠΑ, με εκπρόσωπο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ανόι να προειδοποιεί ότι η επίσκεψη  μπορεί να "εξομαλύνει τις θηριωδίες του".
"Καμία χώρα δεν πρέπει να δώσει στον Putin βήμα για να προωθήσει τον επιθετικό του πόλεμο και να του επιτρέψει με άλλο τρόπο να ομαλοποιήσει τις θηριωδίες του", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
"Εάν μπορέσει να ταξιδέψει ελεύθερα, θα μπορούσε να ομαλοποιήσει τις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία".

Ίσες αποστάσεις από το Ανόι

Σύμφωνα με τον Ian Storey, ανώτερο συνεργάτη του Ινστιτούτου ISEAS-Yusof Ishak με έδρα τη Σιγκαπούρη, η φιλοξενία του Putin από το Ανόι έχει σκοπό "να καταδείξει ότι το Βιετνάμ ακολουθεί μια ισορροπημένη εξωτερική πολιτική που δεν ευνοεί καμία από τις μεγάλες δυνάμεις", σημειώνει το Sky News.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης