Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιατί άφησαν ελεύθερο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα που ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Γιατί άφησαν ελεύθερο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα που ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του
Ο προβεβλημένος σε μέσα ενημέρωσης ποινικολόγος φέρεται απολογούμενος να αποδέχθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει και να ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα κυρίως στο κεφάλι.
Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της συζύγου του. Ο ποινικολόγος συνελήφθη μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού από γιατρό ιδιωτικής κλινικής στην οποία πήγε το ζευγάρι τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά από τη διαδικασία των εξηγήσεων του κατηγορούμενου που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έκριναν ότι στον δικηγόρο πρέπει να επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης προσέγγισης της συζύγου του.
Ο προβεβλημένος σε μέσα ενημέρωσης ποινικολόγος φέρεται απολογούμενος να αποδέχθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει και να ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα κυρίως στο κεφάλι.
Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, το γεγονός ότι ο ίδιος πήγε μαζί της στην κλινική και η κατάθεση του 39χρονου θύματος λειτούργησαν υπερ του γεγονότος να αφεθεί ελεύθερος παρά τις βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που βάρυνε στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ήταν η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και η υποστηρικτική κατάθεση της πρώην συζύγου του.
«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω συγγνώμη και από τη σύζυγό μου, την οποία υπεραγαπάω, και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς, βρέθηκα σε μια κατάσταση… που έγινε αυτό το περιστατικό, κι εγώ ακόμη δεν μπορώ να δώσω εξήγηση.
Δεν έχω υπάρξει ποτέ ξανά στη ζωή μου βίαιος. Έχω χτίσει μία καριέρα με μεγάλο κόπο, όπως και η σύζυγός μου. Θα κοιτάξω να δω πώς μπορώ να θεραπευτώ, θα ζητήσω βοήθεια. Θα αναζητήσω τις αιτίες γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι που θα το συγχωρήσω στο εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου», είπε ο Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος.
Το ζευγάρι φέρεται να ισχυρίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων της κλινικής πως τα πολύ σοβαρά τραύματα της γυναίκας οφείλονταν σε πτώση της από τη σκάλα του σπιτιού. Η κλινική εικόνα, ωστόσο, της δικηγόρου δεν παρέπεμπε σε πτώση αλλά σε βίαια χτυπήματα που είχε δεχθεί από ανθρώπινο χέρι.

Ας δούμε τώρα την επικίνδυνη σωματική βλάβη:

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης είναι η επικινδυνότητα του τρόπου τέλεσης του εγκλήματος. Έτσι η δυνατότητα πρόκλησης κινδύνου για τη ζωή του παθόντος τιμωρείται και όχι το αποτέλεσμα. Η επικινδυνότητα του τρόπου που πραγματώθηκε το έγκλημα κρίνεται από τα ακόλουθα :

από το μέσο που χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση (πχ. βαριοπούλα ακόμα και αν δεν χτύπησε το θύμα έτσι ώστε να κινδυνεύει η ζωή του)
το μέρος του σώματος που επλήγη (πχ. πλήγμα με σουγιά στο λαιμό που θα μπορούσε να πετύχει τη καρωτίδα και να οδηγήσει σε ακατάσχετη αιμορραγία και να οδηγήσει σε θάνατο του θύματος).
η ένταση του χτυπήματος (πχ. η ρίψη μεγάλων αντικειμένων σε κινούμενο όχημα).
ο τόπος (πχ. σε χείλος γκρεμού).
και από άλλες περιστάσεις.

Σχετικά με τη βαριά σωματική βλάβη:

Αυτή υπάρχει όταν υφίσταται συγκεκριμένος κίνδυνος που να έχει δημιουργηθεί πραγματικά. Εδώ μιλάμε πλέον για σοβαρές περιπτώσεις χρόνιας αναπηρίας, μόνιμης αναπηρίας ή ακρωτηριασμών όπου δυστυχώς ο κίνδυνος εγκληματικής πράξης δεν έμεινε θεωρητικός όπως στην επικίνδυνη αλλά έγινε πραγματικότητα και σε αρκετές περιπτώσεις στοιχειώνει ζωές θυμάτων για πολλά χρόνια ή και ισοβίως. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης