Τελευταία Νέα
Speculator

Η Στάμου συμμάζεψε το Συνεγγυητικό αντικαθιστώντας τη Λαζαράκου - Οι κακές συνήθειες που έμειναν

Η Στάμου συμμάζεψε το Συνεγγυητικό αντικαθιστώντας τη Λαζαράκου - Οι κακές συνήθειες που έμειναν
Κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ το 2023 από ζημίες 160 χιλιάδες το 2022
Η αλλαγή ηγεσίας μετά την αλλαγή και της νομοθεσίας έφερε νέο αέρα στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών το οποίο παρουσίασε το 2023 ισχυρή βελτίωση μεγεθών.
Η έλευση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Νατάσσας Στάμου στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής κας Βασιλικής Λαζαράκου η οποία είχε προηγουμένως ex officio την ηγεσία του Συνεγγυητικού φαίνεται να λειτούργησε θετικά.
Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείφθηκαν και όλες οι κακές συνήθειες του παρελθόντος.
Στα θετικά των οικονομικών καταστάσεων που εγκρίθηκαν από τη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνεγγυητικού περιλαμβάνεται η αύξηση της καθαρής θέσης στα 41,9 εκ ευρώ από 36,2 εκ ευρώ.
Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα μετά φόρους κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,9 εκ ευρώ από ζημίες 160 χιλιάδων ευρώ.
Αυτό οφείλεται στην αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων αλλά και στην αξιοποίηση των διαθεσίμων που επενδύθηκαν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που προσφέρουν σημαντικές αποδόσεις δεδομένων των υψηλών επιτοκίων κατά την περίοδο έκδοσή τους.
Από την άλλη πλευρά εντύπωση προκαλεί ποσό 2.260.085,36 ευρώ το οποίο συνεχίζει εδώ και χρόνια να κρέμεται ίδιο και απαράλλακτο στις λοιπές υποχρεώσεις και δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά στις οικονομικές καταστάσεις.
Πέραν αυτού συνεχίζεται η απαράδεκτη πρακτική της μη διενέργειας προβλέψεων.
Συγκεκριμένα στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται «Λαμβάνοντας υπόψη και την από 24 Μαΐου 2024 επιστολή του νομικού συμβούλου, κατά του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών έχουν ασκηθεί αγωγές και διεκδικείται για το κεφάλαιο το ποσό των 770χιλ.ευρώ περίπου για λοιπές υποχρεώσεις.
Η διοίκηση λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω, δεν έχει προβεί σε σχηματισμό πρόβλεψης στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις για τα ανωτέρω γεγονότα καθώς εκτιμά ότι η τελική έκβαση των εκκρεμουσών αγωγών σε επίπεδο αμετάκλητων αποφάσεων θα είναι απορριπτική για αυτές και υπέρ του Συνεγγυητικού και δεν θα υπάρξει ουσιώδη οικονομική επίπτωση στις οικονομικές καταστάσεις του Συνεγγυητικού».
Μόνο που τα ίδια αναφέρονταν και στο παρελθόν και τελικά το Συνεγγυητικό όχι απλά δεν κέρδισε αλλά έχασε όλες σχεδόν τις υποθέσεις χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση στο Νομικό Σύμβουλο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης