Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Kalashnikov ενίσχυσε τον ρωσικό στρατό με τα drones kamikaze Kub – Με τρομακτική δύναμη πυρός διαλύουν τα ουκρανικά τεθωρακισμένα

H Kalashnikov ενίσχυσε τον ρωσικό στρατό με τα drones kamikaze Kub – Με τρομακτική δύναμη πυρός διαλύουν τα ουκρανικά τεθωρακισμένα
Τα αναβαθμισμένα drones Kub με πιο ισχυρές κεφαλές χρησιμοποιούνται ήδη από τους Ρώσους στο Kursk
Ο Όμιλος Kalashnikov παρέδωσε τα drones kamikaze Kub αυξημένης δύναμης πυρός στον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε την Τετάρτη (21/8/2024) η κατασκευάστρια εταιρεία όπλων.
«Ο Όμιλος Kalashnikov απέστειλε περιφερόμενα - κατευθυνόμενα πυρομαχικά Kub βάσει των συμβάσεων του 2024 πριν από το χρονοδιάγραμμα.
Τα είδη που παράγονται από τον Όμιλο έχουν αποσταλεί στον ρωσικό στρατό σε ποσότητα που υπερβαίνει σημαντικά τα στοιχεία που ορίζονται στο σχέδιο, κάτι που κατέστη δυνατό χάρη στην αποτελεσματική επιχειρησιακή διαχείριση και τον βαθύ εκσυγχρονισμό της παραγωγής», ανέφερε η εταιρεία στο κανάλι της στο Telegram.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Kalashnikov, Alan Lushnikov, αυτά τα drones kamikaze είναι απολύτως απαραίτητα στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Συγκεκριμένα, τα Kub χρησιμοποιούνται ενεργά εναντίον εχθρικού στρατιωτικού υλικού στην περιοχή μάχης στην περιοχή του Kursk», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Kalashnikov.

Με ισχυρές κεφαλές διαλύουν τα ουκρανικά τεθωρακισμένα

Τα κατευθυνόμενα περιφερόμενα πυρομαχικά Kub έχουν σχεδιαστεί για να χτυπήσουν το ανθρώπινο δυναμικό και τα τεθωρακισμένα του εχθρού είχαν αποδείξει την αξία τους στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Στα τέλη του 2023, αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι αναβαθμισμένα drones Kub με πιο ισχυρές κεφαλές είχαν σταλεί στα ρωσικά στρατεύματα.
kub_1.JPG
Το Kub είναι drone υψηλής ακρίβειας

Το Kub έχει σχεδιαστεί για να πλήττει απομακρυσμένους επίγειους στόχους.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτυπά με ειδικό φορτίο στις συντεταγμένες στόχου που έχουν προκαθοριστεί.
Είναι drone υψηλής ακρίβειας που πετά με 130 χιλιόμετρα την ώρα.
\Θεωρείται πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί από τα παραδοσιακά συστήματα αεράμυνας.
Στα πολλά πλεονεκτήματα του περιλαμβάνοντα, η υψηλή ακρίβεια, η αθόρυβη λειτουργία και η ευκολία χρήσης.
Έχει αυτονομία πτήσης 30 λεπτών και το ωφέλιμο φορτίο του είναι πάνω από 3 κιλά.
kub_2.jpg

Υπερδύναμη στα drones η Ρωσία

Ο Όμιλος Kalashnikov που πήρε το όνομά του από τον Mikhail Kalashnikov τον σχεδιαστή του θρυλικού και απόλυτα επιτυχημένου AK-47, παράγει επίσης εκτοξευτές, τεχνολογία αναγνώρισης και έρευνα και ανάπτυξη.
Τα drones - τα οποία σε πρώιμη μορφή χρησιμοποιήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990 - έχουν γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για τον στρατό κάθε μεγάλης δύναμης - συλλογή πληροφοριών καθώς και καταστροφή στόχων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει δηλώσει ότι η ρωσική βιομηχανία μη επανδρωμένων αεροσκαφών ξεπερνά σε αξία τα 12 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Andrei Belousov, μέχρι το τέλος του 2026 η Ρωσία θα μπορεί να κατασκευάζει 18.000 drones ετησίως.

Το drone… της καταστροφής


Εν τω μεταξύ Ρώσοι ειδικοί ανέπτυξαν και ετοιμάζουν ένα drone FPV για την παρακολούθηση της ακτινοβολίας και τη διασφάλιση της ασφάλειας του προσωπικού σε περίπτωση πυρηνικών επιθέσεων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου για Ολοκληρωμένες Μη Επανδρωμένες Λύσεις (CUS) Dmitry Kuzyakin δημιουργός μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV).
«Είμαι βέβαιος ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ο κόσμος θα απέχει από τη χρήση πυρηνικών όπλων και το drone μας για την ημέρα της κρίσης δεν θα χρειαστεί ποτέ.
Όμως πιστεύουμε ότι θα ήταν έγκλημα να μην προετοιμαστούμε ακόμη και για τα χειρότερα σενάρια.
Οι ειδικοί μας έχουν αναπτύξει ένα drone για την τελευταία ημέρα της Γης (Doomsday) για την παρακολούθηση της ακτινοβολίας υποβάθρου και τη διασφάλιση της ασφάλειας του προσωπικού ως μέρος του προγράμματος Khrust», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα μικρό drone που μπορεί να αποθηκευτεί συμπαγώς μαζί με επίγειο εξοπλισμό.
Ο χρόνος πτήσης του drone του Doomsday είναι έως και 20 λεπτά στη λειτουργία ενεργού ελιγμού.
Το εύρος λειτουργίας εξαρτάται από το έδαφος και την κατάσταση διέλευσης του σήματος, που κυμαίνεται μεταξύ 500 μέτρων (σε περιοχές συνεχούς μόλυνσης) και 2 χιλιομέτρων (σε περιοχές μεταβλητής μόλυνσης),» εξήγησε ο Kuzyakin.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης