Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρές καταγγελίες στην Ελβετία: «Υπονομεύουμε την ασφάλεια της χώρας για χάρη του Zelensky»

Σοβαρές καταγγελίες στην Ελβετία: «Υπονομεύουμε την ασφάλεια της χώρας για χάρη του Zelensky»
«Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο εγκαταλείπει έτσι επιπόλαια την ουδετερότητα και την κυριαρχία της χώρας μας»
Το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της Ελβετίας, η Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου (UDC), κατηγόρησε την πρόεδρο της χώρας, Viola Amherd, και την κυβέρνηση ότι υπονομεύουν τη μακροχρόνια αρχή της ουδετερότητας της χώρας.
Ο λόγος φυσικά για αυτό δεν είναι άλλος από την εμπλοκή της Ελβετίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.
«Το UDC αντιτίθεται σθεναρά στη συμμετοχή της Ελβετίας στο στρατιωτικό σύμφωνο της ΕΕ PESCO. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο εγκαταλείπει έτσι επιπόλαια την ουδετερότητα και την κυριαρχία της χώρας μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το UDC.
Σύμφωνα με τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης, οι ελβετικές αρχές θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ελβετών πολιτών με την επικίνδυνη απροσεξία τους. Το κόμμα μίλησε επίσης πολύ σκληρά για τη συνολική πολιτική της ΕΕ,καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές της τάσεις που στρέφονται προς την Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κόμματος, οι αξίες και οι φιλοδοξίες της Ελβετίας ως ουδέτερου κράτους δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την τρέχουσα στρατιωτικοποιημένη πορεία της ΕΕ.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Ελβετία εντάχθηκε στο 14ο πακέτο των αντιρωσικών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης