Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός από την ουκρανική βουλή - Ανεξέλεγκτη η λιποταξία στον στρατό - «Εγκαταλείπονται μαζικά οι θέσεις μας»

Συναγερμός από την ουκρανική βουλή - Ανεξέλεγκτη η λιποταξία στον στρατό - «Εγκαταλείπονται μαζικά οι θέσεις μας»
Ο Fedienko αποκάλυψε ότι οι διοικητές δεν επιτρέπουν στους στρατιωτικούς να πάνε σε άδεια εάν θέλουν να επισκεφτούν άρρωστους συγγενείς τους
Στην ουκρανική βουλή έφτασε το ζήτημα της μαζικής εγκατάλειψης των θέσεων του ουκρανικού στρατού από στρατευμένους, που απλούστατα δεν θέλουν να πολεμούν άλλο για το καθεστώς του Zelensky.
Για το φλέγον ζήτημα της ανεξέλεγτης λιποταξίας τοποθετήθηκε μάλιστα ο βουλευτής της Rada Oleksandr Fedienko.
«Δυστυχώς, έχουμε χιλιάδες στρατιωτικούς που, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, εγκατέλειψαν τις στρατιωτικές τους μονάδες», έγραψε σχετικά ο βουλευτής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Fedienko αποκάλυψε ότι οι διοικητές δεν επιτρέπουν στους στρατιωτικούς να πάνε σε άδεια εάν θέλουν να επισκεφτούν άρρωστους συγγενείς τους ή απλώς να δουν τους αγαπημένους τους.
Νωρίτερα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περισσότεροι από 100.000 στρατιώτες εγκατέλειψαν τις στρατιωτικές τους μονάδες χωρίς άδεια.
Οι δικηγόροι εξήγησαν ότι κανείς δεν αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα με απτές λύσεις, καθώς τα στρατιωτικά δικαστήρια στην Ουκρανία έχουν ελλείψεις και η στρατιωτική υπηρεσία επιβολής του νόμου δεν είχε τις κατάλληλες εξουσίες.
Η Verkhovna Rada, η ουκρανική βουλή, ενέκρινε πρόσφατα σε πρώτη ανάγνωση ένα σχέδιο νόμου για να μετριάσει κάποιες σκληρές ποινές κατά της λιποταξίας και της εγκατάλειψης στρατιωτικών μονάδων και θέσεων άνευ αδείας.
Μοιάζει με απόπειρα μείωσης του αριθμού των στρατιωτών που τράπηκαν σε φυγή, αφού στην ουσία οι στρατιώτες απλώς επιτρεπόταν να λιποτακτήσουν μια φορά, με την προϋπόθεση ότι θα επιστρέψουν υπό τη διοίκηση των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης