Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιρλανδία προσχωρεί στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που απαγορεύουν κινητά τηλέφωνα στα σχολεία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Η Ιρλανδία προσχωρεί στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που απαγορεύουν κινητά τηλέφωνα στα σχολεία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Όλες οι μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης των Ηνωμένων Εθνών πέρυσι, μας λένε ότι τα κινητά τηλέφωνα διακόπτουν τη μάθηση σε σχολικό περιβάλλον

Αφού εστίασε τον περασμένο χρόνο στην αντιμετώπισή της αποσπώντας τη χρήση κινητών τηλεφώνων από παιδιά δημοτικού σχολείου, η ιρλανδική κυβέρνηση έχει πλέον δηλώσει την πρόθεσή της να απαγορεύσει τις συσκευές στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η υπουργός Παιδείας Norma Foley πρότεινε αυτή την εβδομάδα ότι οι τρέχουσες προσπάθειες των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης —που φοιτούν παιδιά 12-18 ετών— να περιορίσουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων δεν φτάνουν αρκετά μακριά και είπε ότι είναι καιρός να δημιουργηθεί μια ευρύτερη «κουλτούρα μη αποδοχής» χρήσης τηλεφώνου.

Η Foley είπε:

Τώρα βρίσκομαι σε ένα χώρο όπου επιδιώκω να επιβάλω απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στη μεταδημοτική.
Όλες οι μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης των Ηνωμένων Εθνών πέρυσι, μας λένε ότι τα κινητά τηλέφωνα διακόπτουν τη μάθηση σε σχολικό περιβάλλον.
Προφανώς, αποτελούν επίσης αιτία διαδικτυακού εκφοβισμού και γνωρίζουμε επίσης ότι η κοινότητα της συζήτησης διακόπτεται πολύ από το γεγονός ότι οι μαθητές βγάζουν το κινητό τους τηλέφωνο σε διαφορετικές ώρες.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι μια οριστική απαγόρευση θα αφαιρέσει το «συνεχές βουητό» της απόσπασης της προσοχής από τα κινητά τηλέφωνα, το οποίο συνεχίζεται παρά τις προσπάθειες να αφαιρεθεί η επιρροή τους από την τάξη.
Παρόμοια μέτρα έχουν υιοθετηθεί στην Ιταλία και, πιο πρόσφατα, στην Ουγγαρία , όπου αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ως αποτέλεσμα, «οι ακαδημαϊκές επιδόσεις θα βελτιωθούν και θα υπάρχει λιγότερος διαδικτυακός εκφοβισμός».
Ορισμένοι Ιρλανδοί εκπαιδευτικοί σχολιαστές έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την τήρηση της προτεινόμενης απαγόρευσης και σχετικά με το εάν θα ληφθούν μέτρα και κατά των συσκευών tablet που αποσπούν παρόμοια προσοχή.
Αλλά συνολικά, φαίνεται να υπάρχει η αναγνώριση ότι η πρόθεση είναι σωστή και μια ελπίδα ότι το σχέδιο θα παράγει θετικά εκπαιδευτικά αποτελέσματα.
Ο επιχειρηματίας Bobby Healy σημείωσε ότι ενώ «θα υπάρξουν αρνητές… το επιχείρημα πρέπει να είναι συντριπτικό».
Ο Αμερικανός κοινωνικός ψυχολόγος και συγγραφέας Jonathan David Haidt πρόσθεσε ότι η γενική απαγόρευση είναι προτιμότερη από τα μέτρα «χωρίς πλαστά τηλέφωνα», «όπου τα τηλέφωνα «απαγορεύονται» μόνο κατά την ώρα του μαθήματος, κάτι που δεν λειτουργεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης