Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Η Tesla ξανασερβίρει το Model Y με λιγότερα… υλικά

tags :
Η Tesla ξανασερβίρει το Model Y με λιγότερα… υλικά
Όσο οι κινεζικές εταιρίες φορτώνουν τα ηλεκτρικά τους με εξοπλισμό, η Tesla κάνει το αντίθετο: κόβει για να μειώσει τιμή και το βαφτίζει στρατηγική.
Η Tesla ανακοινώνει την πιο προσιτή εκδοχή του Model Y, με την ονομασία Standard, σε μια κίνηση που έρχεται να ενισχύσει την εμπορική της θέση στην Ευρώπη. Το ζητούμενο είναι η τιμή -η οποία ξεκινά από τις 39.990 ευρώ στην Ελλάδα- αλλά η μείωση αυτή συνοδεύεται από περικοπές σε εξοπλισμό, υλικά και λεπτομέρειες που άλλοτε θεωρούνταν δεδομένα στο εσωτερικό της. Σύμφωνα με την Tesla, το Model Y Standard διατηρεί το «DNA» της εταιρείας, προσφέροντας λογισμικό με δυνατότητα αναβάθμισης over-the-air, βασικές λειτουργίες του Autopilot και μια εστίαση στην αποδοτικότητα. Πράγματι, η κατανάλωση των 13,1 kWh/100 χλμ. και η αυτονομία των 534 χλμ. (κατά WLTP) το καθιστούν το πιο αποδοτικό Model Y μέχρι σήμερα.
Ωστόσο, το νέο μοντέλο έρχεται με κάποιες συμβολικές αλλαγές που δεν περνούν απαρατήρητες: υφασμάτινα καθίσματα, διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες και ζάντες 18 ιντσών που, σύμφωνα με την Tesla, συμβάλλουν στη μείωση του κόστους συντήρησης. Στην πράξη όμως, όλα αυτά συνιστούν έναν τρόπο να μειωθεί το κόστος παραγωγής χωρίς να υποχωρήσει η τιμή του τελικού προϊόντος κάτω από το «μαγικό» όριο των 40.000 ευρώ (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης