Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το bitcoin δεν έχει ολοκληρώσει τη διόρθωση ακόμη - Οι 2 δείκτες και ο... πληθωρισμός - κλειδί

Το bitcoin δεν έχει ολοκληρώσει τη διόρθωση ακόμη - Οι 2 δείκτες και ο... πληθωρισμός - κλειδί

Αρκετοί traders κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται επανεξέταση του κατώτατου ορίου των 30.000 δολάρια πριν από την ανάκαμψη

Οι traders χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να καθορίσουν αν η τιμή του Bitcoin έχει υποχωρήσει, αλλά τα δεδομένα δραστηριότητας και παραγώγων υποδηλώνουν ότι η κατάσταση παραμένει επισφαλής.

Έχει ακόμη δρόμο η διόρθωση στην τιμή του Bitcoin;
Σύμφωνα με τους αναλυτές, παράγωγα και σήμα δεδομένων on-chain δείχνουν ότι το bitcoin έχει ακόμη πτώση μπροστά του.

Χαμηλά ακόμη η εμπιστοσύνη

Αν και αρκετοί traders προσπαθούν να περιορίσουν την πολυαναμενόμενη αντιστροφή τάσεων από τότε που το Bitcoin (BTC) ξεκίνησε τη διόρθωση του 48% στα 30.000 δολάρια στις 12 Μαΐου, η κίνηση κορυφώθηκε με την εκκαθάριση μελλοντικών θέσεων αξίας 12 δισ. δολαρίων και μέχρι σήμερα.
Η εμπιστοσύνη παραμένει κάπως χαμηλή.
Image
Η κοινότητα άρχισε να αναζητά παντού σημάδια αναστροφής τάσεων, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών προτύπων, δεδομένων πληθωρισμού CPI των Ηνωμένων Πολιτειών και καταθέσεων swap Bitcoin.
Για παράδειγμα, ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι θα ήταν αρκετή μια κίνηση πάνω από τα 40.000 δολάρια.
Δύο ημέρες αργότερα, το Bitcoin κατάφερε να σπάσει τις 40.000 δολάρια, αν και η κίνηση δεν κράτησε περισσότερο από έξι ώρες.
Εν τω μεταξύ, άλλοι traders κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται επανεξέταση του κατώτατου ορίου των 30.000 δολάρια πριν από την ανάκαμψη.

"Επιλεκτική" αντίδραση

Αν και θα μπορούσαν να υπάρχουν εμπειρικά στοιχεία ή ακόμη και λογική που να υποστηρίζει αυτές τις θέσεις, οι τιμές της αγοράς δεν αντιδρούν πάντα σε εξωτερικές ειδήσεις ή σε προηγούμενους σχηματισμούς γραφημάτων.
Image
Σε αντίθεση με τις μετοχές, οι επενδυτές Bitcoin δεν μπορούν να βασίζονται σε πολλαπλάσια αποτίμησης που χρησιμοποιούνται συνήθως ή ακόμη και σε συγκρίσιμα.
Σίγουρα, ένα ψηφιακό νόμισμα αξίας είναι μια περίπτωση χρήσης, αλλά ταυτόχρονα, είναι εύκολα μεταβιβάσιμο.
Επιπλέον, ορισμένοι χρήστες εκτιμούν τη δυνατότητα μετατροπής του Bitcoin peer-to-peer εκτός των ρυθμισμένων από το KYC ανταλλαγών.
Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι οι επενδυτές που αυξάνουν το χαρτοφυλάκιο Bitcoin λόγω της έλλειψης συσχέτισης με τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.
Αυτό το μείγμα διαφορετικών και ενίοτε αντικρουόμενων αφηγήσεων δημιουργεί εμπόδια για τη μοντελοποίηση του δυναμικού της αγοράς, την κατάσταση υιοθέτησης και ακόμη και τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των πρόσφατων εξελίξεων.

Οι μέχρι τώρα καταλύτες

Μερικοί ενθαρρύνονται από την Tesla και τις μεγάλες εταιρείες που δημιουργούν αποθεματικά Bitcoin, ενώ άλλοι δεν ενδιαφέρονται για το ποιος κατέχει το BTC και αντ 'αυτού επικεντρώνονται στις προκλήσεις της επεκτασιμότητας και της ευελιξίας.
Τα Call Options επιτρέπουν στον αγοραστή να αποκτήσει Bitcoin σε σταθερή τιμή όταν λήξει το συμβόλαιο.
Αλλά αν αντιστραφούν οι επιλογές, από την άλλη πλευρά, παρέχουν ασφάλιση στους αγοραστές και τους προστατεύουν από πτώσεις τιμών.
Κάθε φορά που οι συμμετέχοντες στην αγορά και οι επαγγελματίες traders κινούνται ανοδικά, θα απαιτήσουν υψηλότερες προνομιακές επιλογές on call (buy).
Αυτή η τάση θα προκαλέσει αρνητικό δείκτη κλίσης δέλτα 25%.

Από την άλλη πλευρά, εάν η προστασία από τα κάτω είναι πιο δαπανηρή, η ένδειξη κλίσης θα γίνει θετική.
Ένα 25% δέλτα μεταξύ ενός αρνητικού 10% και ενός θετικού 10% συνήθως θεωρείται ουδέτερο.
Αυτή η ισορροπημένη κατάσταση διατηρήθηκε μέχρι τις 16 Μαΐου, καθώς το Bitcoin έχασε την κρίσιμη στήριξη των 47.000 δολαρίων, η οποία κράτησε για 76 ημέρες.
Καθώς οι αγορές επιδεινώθηκαν, το ίδιο έκανε και ο δείκτης δέλτα 25% και το κόστος των call option προστασίας αυξήθηκε.
Επομένως, έως ότου η μέτρηση καθιερώσει ένα πιο ουδέτερο μοτίβο πλησιέστερα στο επίπεδο 5%, φαίνεται πρόωρο να θεωρήσουν ότι είδε το κατώτατο σημείο της αγοράς.

Ενεργά σήματα παροχής Bitcoin

Οι traders παρακολουθούν επίσης τον αριθμό των BTC που έχουν ενεργοποιηθεί τελευταία.
Αυτός ο δείκτης δεν μπορεί να θεωρηθεί bullish ή bearish από μόνος του, καθώς δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ηλικία των εμπλεκόμενων διευθύνσεων.

Το ράλι τιμών 500% από την 1η Οκτωβρίου 2020 και η κορυφή των 64.900 δολαρίων στις 14 Απριλίου 2021, προκάλεσε σημαντική αύξηση της προσφοράς που κινήθηκε τους μήνες πριν από το ράλι.
Όταν αυτή η μέτρηση παρουσιάζει απότομη μείωση, δείχνει ότι οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται πλέον να συμμετάσχουν στο τρέχον επίπεδο τιμών.
Υπάρχουν επί του παρόντος 2,2 εκατομμύρια BTC ενεργά τις τελευταίες 30 ημέρες και αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από τον Οκτώβριο του 2020.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα με σήματα bearish ή σταθερότητας.
Μετά από μια εβδομάδα πτώσης, το μεγαλύτερο κρυπτονόμστα εξακολουθεί να παραμένει στο χαμηλότερο εύρος των 30.000 δολαρίων.
Με τον πληθωρισμό να ανησυχεί τις παραδοσιακές αγορές, μπορεί να υπάρχει ακόμη ένας λόγος για εορτασμό, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Ποιοι είναι όμως οι 5 παράγοντες που μπορεί να αποδειχθούν θετικοί;

Ο πληθωρισμός ενισχύει τη μακροχρόνια διάθεση

Μπορεί να είναι μια ήσυχη μέρα για τις μετοχές και τα εμπορεύματα χάρη στις αργίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού στη Δύση, αλλά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα είναι στο επίκεντρο.
«Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν δεσμευτεί να αποδεχτούν ένα υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού, υψηλότερη μεταβλητότητα στον πληθωρισμό και, όπως συμβαίνει, τον πληθωρισμό να κινείται δομικά υψηλότερα», δήλωσε στο Bloomberg ο Mixo Das, στρατηγικός μετοχών της JPMorgan Asia.
Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί ότι ο πληθωρισμός δεν είναι ακόμη σε αυτά τα επίπεδα.

Ο πληθωρισμός είναι από τη φύση του σε αντίθεση ενός προτύπου Bitcoin, δεδομένης της σταθερής προσφοράς και της μειωμένης καμπύλης έκδοσης του κρυπτονομίσματος που δεν μπορεί να χειραγωγηθεί.
Ως εκ τούτου, η ζήτηση από θεσμικούς και εκείνους με μεγάλη έκθεση σε μετρητά θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται σύμφωνα με τον πληθωρισμό, ο οποίος γίνεται όλο και περισσότερο ανεκτός από τις κεντρικές τράπεζες σε υψηλότερα επίπεδα.
Σε μια συζήτηση για τη χρήση ενέργειας του Bitcoin νωρίτερα αυτό το μήνα, μάλιστα, ο Saifedean Ammous, συγγραφέας του "The Bitcoin Standard", εκτίμησε ότι περίπου το 10% του παγκόσμιου πλούτου εξαλείφεται ήδη από τον πληθωρισμό κάθε χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης