Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Άλμα για το Bitcoin - Πάνω από 45.000 δολ. για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2022

tags :
Άλμα για το Bitcoin - Πάνω από 45.000 δολ. για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2022
Το Bitcoin άγγιξε το μέγιστο 21 μηνών στα 45.532 δολάρια με κέρδη 156% πέρυσι σημειώνοντας την ισχυρότερη ετήσια επίδοσή του από το 2020
Σχετικά Άρθρα
Πάνω από τα 45.000 δολάρια εκτινάχθηκε το Bitcoin για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, καθώς το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεκίνησε το νέο έτος με ένα μπαμ, ενισχυμένο από την αισιοδοξία γύρω από την πιθανή έγκριση των διαπραγματεύσιμων στο χρηματιστήριο spot bitcoin funds.
Το Bitcoin άγγιξε το μέγιστο 21 μηνών στα 45.532 δολάρια με κέρδη 156% πέρυσι σημειώνοντας την ισχυρότερη ετήσια επίδοσή του από το 2020. Τελευταία σημείωσε άνοδο 2,5% στα 45.318 δολάρια, αλλά παραμένει μακριά από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που άγγιξε τον Νοέμβριο του 2021.
Το Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, ήταν 1,45% υψηλότερα στα 2.386 δολάρια την Τρίτη, έχοντας σημειώσει άνοδο 91% το 2023.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει επικεντρωθεί στο κατά πόσον η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ για τις κινητές αξίες θα εγκρίνει σύντομα ένα spot bitcoin ETF, που θα ανοίξει την αγορά bitcoin σε εκατομμύρια περισσότερους επενδυτές και θα προσελκύσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έχει απορρίψει πολλαπλές αιτήσεις για την έναρξη spot bitcoin ETF τα τελευταία χρόνια, με το επιχείρημα ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι ευάλωτη σε χειραγώγηση.
Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, έχουν αυξηθεί οι ενδείξεις ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι έτοιμες να εγκρίνουν τουλάχιστον ορισμένα από τα 13 προτεινόμενα spot bitcoin ETFs, με τις προσδοκίες ότι η απόφαση θα έρθει πιθανότατα στις αρχές Ιανουαρίου.
Η αντίδραση σε μια πιθανή απόρριψη θα ήταν ξεκάθαρη και πιθανότατα θα έβλεπε άμεση πτώση, δήλωσε ο Chris Weston από την Pepperstone. «Ωστόσο, αν δούμε το πράσινο φως, το προφανές ερώτημα είναι αν θα έχουμε ένα σενάριο αγοράς της φήμης και πώλησης στην είδηση ή αν αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για νέα ανοδική πορεία», πρόσθεσε σε σημείωμά του.
Τα αυξανόμενα στοιχήματα ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκια φέτος ήταν επίσης μια ευλογία για τα κρυπτονομίσματα, βοηθώντας να αποτινάξουν την κατήφεια που είχε εγκατασταθεί πάνω από τις αγορές κρυπτογράφησης μετά την κατάρρευση της FTX και άλλες αποτυχίες επιχειρήσεων κρυπτογράφησης το 2022.
«Η αγορά κρυπτογράφησης πρόκειται να γνωρίσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη φέτος, με βασικούς παράγοντες επιρροής την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων από spot ETFs, τη μείωση του Bitcoin στο μισό και μια πιο διευκολυντική νομισματική πολιτική τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως», δήλωσε ο Jupiter Zheng από τη HashKey Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης