Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθανασίου (υπ.Δικαιοσύνης) – Σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες θα μοιραστούν τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ των δεσμευμένων καταθέσεων

Αθανασίου (υπ.Δικαιοσύνης) – Σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες θα μοιραστούν τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ των δεσμευμένων καταθέσεων
Επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία εντός του Ιουνίου
Υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων θα μοιραστούν τα περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ των δεσμευμένων καταθέσεων όπως προανήγγειλε σε ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Ν.Τσούκαλη στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατά την οποία ο κ.Τσούκαλης υπενθύμισε ότι η αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων αποτελεί πρόταση του κόμματος του από τον Οκτώβριο 2012, ο κ.Αθανασίου υπογράμμισε: «Απαντώ ξεκάθαρα ότι η πρόβλεψη για την αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων θα γίνει νόμος του κράτους. Πρόκειται για μια δίκαιη ρύθμιση από την οποία θα επωφεληθεί άμεσα το δημόσιο ταμείο και κατ' επέκταση οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες, από ένα σημαντικό ποσό που δυστυχώς δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αυτή τη στιγμή από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών».
Όπως είπε ο κ.Αθανασίου «μόνο από ορισμένες δράσεις του ΣΔΟΕ έχουν δεσμευτεί καταθέσεις ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ και 750.000 δολαρίων, καθώς επίσης και κοσμήματα, χρυσός, ασήμι, τούρκικες λίρες, κοκ.
«Σε αυτά δεν υπολογίζονται κατασχέσεις που έχουν να κάνουν με αδικήματα όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Αθανασίου, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση επιθυμεί τα ποσά αυτά να αξιοποιηθούν προς όφελος ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων με νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή τον Ιούνιο.
Επιπλέον, ο κ.Αθανασίου προανήγγειλε και μια δεύτερη νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει την πιο επιεική ποινική αντιμετώπιση όσων όσων έχουν μεν καταχραστεί δημόσιο χρήμα αλλά το επιστρέφουν πριν από την άσκηση δίωξης ή μετά την άσκηση της δίωξης, αλλά σε κάθε περίπτωση πριν από την καταδίκη.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης