Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Χωρίς ανάπτυξη, κανένα ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο - Καμία αλλαγή πολιτικής λόγω Μητσοτάκη

Γεροβασίλη: Χωρίς ανάπτυξη, κανένα ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο - Καμία αλλαγή πολιτικής λόγω Μητσοτάκη
Η Ελλάδα θέλει τις επενδύσεις αλλά με βάση κανόνες και όρους υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την θέση ότι χωρίς ανάπτυξη, κανένα ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση αρχίζει μια διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία θα είναι σκληρή.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η κα.Γεροβασίλη υποστήριξε ότι το σχέδιο του ασφαλιστικού έγινε με την απόλυτη δέσμευση πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, αναφέροντας πως το σχέδιο εμπεριέχει ενιαίους κανόνες για όλους.
Όσον αφορά το θέμα με την Eldorado Gold η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «από την κυβέρνηση δεν μπαίνουν λουκέτα στις επιχειρήσεις», επισημαίνοντας ότι τις αποφάσεις τις «λαμβάνουν οι υπηρεσίες και το Συμβούλιο της Επικρατείας».
«Όλα γίνονται με όρους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας του περιβάλλοντος και πρέπει να προστατευθούν και οι 10.000 θέσεις εργαζομένων στην Χαλκιδική που εργάζονται στον τουρισμό» είπε η κα.Γεροβασίλη, η οποία απαντώντας στην κριτική ότι η Ελλάδα στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό, είπε ότι «το μήνυμα που στέλνει η χώρα μας είναι πως η Ελλάδα θέλει τις επενδύσεις αλλά με βάση κανόνες και όρους».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε ότι έρχονται μέτρα ύψους 2 δις ευρώ, επισημαίνοντας ότι είμαστε στην έναρξη μιας διαπραγμάτευσης με δύσκολα ζητήματα.
«Έχουμε ένα καλό κλίμα διαμορφωμένο που διαπιστώνεται και αντικειμενικά.
Η αξιολόγηση θα πάει κανονικά.
Ο Ντάισελμπλουμ δεν μιλούσε για την αξιολόγηση αλλά για το χρέος» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη, η οποία αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Στουρνάρα για εισβολή στο Νομισματοκοπείο.
«Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να απαντήσει για ποιον δρούσε και από που είχε αυτές τις πληροφορίες για εισβολή στο Νομισματοκοπείο και ποιον ενημέρωσε» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία κάλεσε το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να δώσει αυτές τις απαντήσεις.
Όσον αφορά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κα. Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να αλλάξει στην πολιτική της λόγω του νέου προέδρου της ΝΔ.
«Ο «μεταρρυθμιστής» κ. Μητσοτάκης είναι εκφραστής ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου μοντέλου που εφάρμοσε στη δημόσια διοίκηση και ως υπουργός και έχει καταδικαστεί ήδη από την ελληνική κοινωνία.
Μένει να δούμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει και ως αρχηγός της ΝΔ σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησε ως υπουργός» τόνισε η κα.Γεροβασίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης