Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη (υφ. Τουρισμού): Η μόνη στην ΕΕ η Ελλάδα σε υπέρβαση διεθνών πτήσεων σε σχέση με το 2019

Ζαχαράκη (υφ. Τουρισμού): Η μόνη στην ΕΕ η Ελλάδα σε υπέρβαση διεθνών πτήσεων σε σχέση με το 2019
Αύξηση 7,2% στην κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το 2019 είπε η κα.Ζαχαράκη

Την θέση πως η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο η οποία είχε υπέρβαση των διεθνών πτήσεων σε σχέση με το 2019 διατύπωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη επικαλούμενη στοιχεία της Eurostat.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΑ η κα.Ζαχαράκη υποστήριξε ότι ειδικά τον Σεπτέμβριο του 2022 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 7,2% στην κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια συγκριτικά με το 2019.
«Ακόμα, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος έδειξαν ότι για τον μήνα Ιούλιο είχαμε υπέρβαση κατά τι των στοιχείων του 2019, αυτό είναι πραγματικά πολύ αισιόδοξο και περιμένουμε και τα στοιχεία του Αυγούστου γιατί ήταν ένας πολύ δυναμικός Αύγουστος.
Το πολύ ελπιδοφόρο όμως είναι ότι βλέπουμε ταξιδιώτες επισκέπτες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο σε πολλές περιοχές να θυμίζουν Αύγουστο, να έχουν πληρότητα 85% τον Σεπτέμβριο, να πέφτει γύρω στο 60-70% τον Οκτώβριο και να συνεχίζεται μία τάση προς τις πόλεις πλέον, η Αθήνα έχει πολύ τουρισμό και θα συνεχίσει να έχει.
Αυτό δείχνει ότι η δυναμική του city break, του διαλείμματος του τριημέρου αλλά και των ανθρώπων που έχουν την δυνατότητα πλέον να ταξιδεύουν το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ευρωπαϊκές χώρες που έχουν διακοπές μέσα στο φθινόπωρο, όλες αυτές είναι στοχευμένες καμπάνιες που κάνουμε στις χώρες αναφοράς» υποστήριξε η κα.Ζαχαράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης