Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση με επιλεκτικές τοποθετήσεις, ακολουθεί τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση με επιλεκτικές τοποθετήσεις, ακολουθεί τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συμπληρώθηκαν 4 εβδομάδες απωλειών. Το σερί μπορεί να κάνει κάποια αίσθηση, αλλά δεν έχουμε κάποια μεγάλη υποχώρηση. Αντιθέτως, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είδαμε και μεγάλες αποδόσεις. Σε αυτό το διάστημα ο Γ.Δ. έχει απώλειες 5,66% και από την αρχή του έτους η άνοδος είναι της τάξης του 35,87%. Οι μετοχές έχουν κάνει μία διόρθωση με αρκετές του FTSE 25 να έχουν υποχωρήσει έως 13% περίπου. Για τη στήλη δεν υπάρχει ανησυχία από το εσωτερικό. Μόνο αν το κλίμα έξω χαλάσει περαιτέρω.

Σήμερα οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν, ήπια ανοδικά και η εξέλιξη αυτή μας δίνει την ευκαιρία να κινηθούμε υψηλότερα. Επιλεκτικές τοποθετήσεις στα πρώτα λεπτά, κυρίως σε τράπεζες. Τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά με χαμηλό όγκο. Ξεχωρίζει η Alpha Bank, καλή κίνηση και από Viohalco λόγω FTSE Russell και Aegean.

ΔΕΗ: Η στήλη θέλει πρώτα να επιβραβεύονται οι μέτοχοι και μετά οι διοικήσεις. Εδώ χωρίς να έχουν πάρει κάποιο μερισματάκι οι μέτοχοι και έχοντας δει μία βελτίωση μόνο του ισολογισμού, η οποία είχε να κάνει και με την αύξηση αλλά και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, βλέπουν τα στελέχη να παίρνουν δωρεάν 695.887 μετοχές από τις ίδιες που έχει η Επιχείρηση, με συνολική αξία 6,75 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή κίνηση από Alpha Bank και ενισχύεται άνω του 1%. Με λίγο μικρότερη άνοδο οι άλλες συστημικές.

EPSILON NET: Με το άνοιγμα έκανε όγκο 20 χιλ. τεμάχια και πήγε μέχρι στα 9,89 ευρώ και στο -2,85%. Γρήγορα όμως μαζεύτηκε η πτώση και γύρισε αμετάβλητη στα 10,18 ευρώ.

AUSTRIACARD: Με μισή τιμή σήμερα λόγω split. Στις 23 Αυγούστου μπαίνουν οι νέες μετοχές.

INTRAKAT: Λόγω των πληροφοριών περί νέας αύξησης κεφαλαίου υποχωρεί 7,31% και είναι η μετοχή στα 2,915 ευρώ με δυνατό όγκο.

LAVIPHARM: Η είσοδος της μετοχής στον MSCI Micro Cap, δε σημαίνει πολλά από πλευράς ροών. Σημαίνει πολλά όμως από την άποψη της αλλαγής που έχει επιτευχθεί. Από την Επιτήρηση στους δείκτες MSCI, έστω και τους μικρούς. Η στήλη είχε ταχθεί από την αρχή υπέρ του εγχειρήματος, αφού θα άλλαζε τα δεδομένα, όπως και το έκανε. Τώρα θα περιμένουμε το εξάμηνο, όπου θα αρχίσουν μάλλον κάποιοι να βλέπουν ότι το growth δεν είναι μικρό και ίσως θα πρέπει να ξανακάνουν τους υπολογισμούς τους.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Όταν ο Δ.Κούτρας πήρε το 30% στα 0,90 ευρώ προφανώς και άξιζε τόσο η μετοχή. Η είσοδός του όμως έδωσε προοπτική. Τότε είχαμε γράψει να μην κοιτάτε που πουλήθηκε, αλλά τι προοπτική θα δώσει ο έμπειρος κατασκευαστής. Αυτή η προοπτική έχει στείλει τη μετοχή πάνω από τα 3 ευρώ. Αν δεν είχε γίνει η πώληση θα είχε πιστεύουμε μία σημαντικά μικρότερη άνοδο. Τώρα θα πρέπει να δούμε και τη βελτίωση των μεγεθών.

ΕΚΤΕΡ: Κάποιοι κοιτάνε ακόμα τα μεγέθη του 2022 και δεν κοιτάνε την εικόνα του πρώτου εξαμήνου που έδωσε η διοίκηση στη γενική συνέλευση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης