Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις ξανακοιτάζει προς τις 1.200 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις ξανακοιτάζει προς τις 1.200 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, ενώ χθες είχαμε σημαντική άνοδο στη Wall Street. Καλό ξεκίνημα από ΟΠΑΠ, προφανώς λόγω προσωρινού μερίσματος, συνεχίζει ανοδικά η Aegean, καλό και το ξεκίνημα των ΕΛΠΕ. Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο το άνοιγμα της Coca Cola, μετά και τα αποτελέσματα. Από μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει η Lavipharm. Κλείνει ο μήνας σήμερα, αλλά χρειάζεται δυνατή ανοδική κίνηση για να μην τελειώσει με απώλειες.

COCA COLA: Η διοίκηση με τη δημοσίευση της ενημέρωσης για την πορεία του τρίτου τριμήνου, επιβεβαίωσε την πρόβλεψη για το 2023, δηλαδή οργανική αύξηση λειτουργικών κερδών από 9% έως 12%. Καλά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα και ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ο όγκος ανήλθε στα 785,2 εκατ. κιβώτια, αυξημένος κατά 3,7% και ο τζίρος στα 2,8 δισ. ευρώ οριακά κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών. Στο -0,12% και στα 24,56 ευρώ η μετοχή.

ΟΠΑΠ: Στα 15,65 ευρώ με άνοδο 1,5% η μετοχή στα πρώτα λεπτά και καλό όγκο 42 χιλ. τεμαχίων. Μεθαύριο κόβει το προσωρινό μέρισμα του 1 ευρώ (μικτό) και πιθανότητα κάποιοι παίρνουν θέσεις.

AEGEAN: Συνεχίζει ανοδικά και παίρνει μία απόσταση από τα 10 ευρώ αφού πλέον είναι στα 10,38 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χωρίς κάποια σημαντική κίνηση στο ξεκίνημα. Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος και λίγο πάνω ή λίγο κάτω η κίνηση των συστημικών.

BRIQ PROPERTIES: Δημοσίευσε χθες αποτελέσματα εννεαμήνου. Η εσωτερική αξία της μετοχής είναι στα 2,82 ευρώ έναντι 1,86 ευρώ που έχει στο ταμπλό με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Δηλαδή για να φτάσει την εσωτερική λογιστική αξία πρέπει να ενισχυθεί πάνω από 50%. Τεράστιο το discount. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,7 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ πέρυσι. Με όγκο 9 χιλ. τεμάχια υποχωρεί οριακά και στα 1,85 ευρώ.

TRASTOR: Η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει το 97,8% και φυσικά απολαμβάνει τα οφέλη του νόμου για τις ΑΕΕΑΠ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει υποχρέωση ελάχιστης διασποράς. Δεν είναι η μόνη βέβαια. Έχει ανακοινωθεί αύξηση 75 εκατ. ευρώ, άρα η Πειραιώς θα βάλει όλα τα λεφτά. Επιπλέον, θα είναι και σύμβουλος έκδοσης στην αύξηση κεφαλαίου!

TRADE ESTATES: Ανακοινώθηκε η κατώτατη τιμή του εύρους διάθεσης των νέων μετοχών για την εισαγωγή της στο Χ.Α. και είναι τα 1,92 ευρώ. Την ανώτατη, ήτοι τα 2,13 ευρώ τη γνωρίζαμε ήδη. Μικρό το discount σε σχέση με άλλες εταιρείες ακινήτων που διαπραγματεύονται ήδη.

ΕΚΤΕΡ: Δύο έργα για το νοσοκομείο της Λαμίας ανέλαβε συνολικής αξίας πάνω από 17 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται στα 107 εκατ. ευρώ. Καλό το ξεκίνημα και ενισχύεται 3%.

LAVIPHARM: Αυτή ξεχωρίζει από τα μικρά αφού ενισχύεται 5,10% και βρίσκεται στα 0,66 ευρώ. Μάλιστα είναι κάπως επιθετικοί οι αγοραστές και την οδήγησαν σε δημοπρασία. Στα πρώτα 10 λεπτά είχε όγκο 70 χιλ. τεμάχια. Μετά τη δημοπρασία πήγε στο +6,69% και στα 0,67 ευρώ και μάλιστα εκεί είχε μεγάλους αγοραστές.

ΕΥΑΘ: Την άνοιξαν με 1 τεμάχιο.

ΕΧΑΕ: Μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο, δείχνει διαθέσεις να συνεχίσει σήμερα, αν και στο ξεκίνημα ο όγκος είναι χαμηλός. Έχει όμως καλούς αγοραστές. Στα 4,90 ευρώ και στο +1,24%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης