Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – «Βράχος» η Εθνική Τράπεζα – Το βλέμμα στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – «Βράχος» η Εθνική Τράπεζα – Το βλέμμα στα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ (διόρθωση): Εξαιρετικά κινείται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενώ τονίζεται πως αύριο μπαίνουν οι μετοχές της Εθνικής και όχι σήμερα, όπως έγραψε η στήλη νωρίτερa. Έχει οριακές απώλειες και δεν εντοπίζουμε κάποια μεγάλη πίεση. Αυτό σημαίνει πως οι επενδυτές που μπήκαν δεν ήταν βραχυπρόθεσμοι. Αποτελέσματα ανακοινώνουν ΟΠΑΠ, Motor Oil και Fourlis μετά το κλείσιμο και θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα. Καλό το άνοιγμα της αγοράς και με άνοδο 0,5%. Υψηλός ο τζίρος λόγω Εθνικής. Βοηθούν Coca Cola, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ στην ανοδική κίνηση

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Οι μετοχές θα είναι στα χέρια των δικαιούχων αύριο. Άνοιξε με οριακές απώλειες και λίγο αργότερα δοκιμάζε υψηλότερα επίπεδα. Αύριο θα φανεί πως θα αντιδράσει η μετοχή αλλά σημειώνουμε πως η μεγάλη υπερκάλυψη μάλλον άφησε πολλούς εκτός και στις τελευταίες συνεδριάσεις αγοράζουν. Ετσι βλέπουμε σήμερα μεγάλο όγκο και άνοδο 0,3%. 

ΟΠΑΠ: Στο περσινό τρίτο τρίμηνο κάποια έκτακτα γεγονότα που είχαν βελτιώσει το τζίρο και τώρα οι αναλυτές περιμένουν μία υποχώρηση 14% στα EBITDA διαμορφούμενα στα 170 εκατ. ευρώ, αλλά βλέπουν εφικτό το στόχο της διοίκησης για 740-760 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Ανοδικά κατά 1,5% η μετοχή.

MOTOR OIL: Καλά αποτελέσματα αναμένονται και εδώ με προσαρμοσμένα EBITDA στο τρίτο τρίμηνο 358 εκατ. ευρώ και δημοσιευμένα καθαρά κέρδη 237 εκατ. ευρώ λόγω και κέρδους 25 εκατ. ευρώ από αποτίμηση αποθεμάτων, σύμφωνα με τη Eurobank Equities. Στο +1% περίπου η μετοχή.

ΕΧΑΕ: Η βελτίωση του κλίματος στην αγορά, η ενίσχυση των συναλλαγών και της αποτίμησης αποτυπώθηκε στα μεγέθη. Μην περιμένετε εδώ μονοψήφιο p/e και τέτοια. Έχουμε όμως μία καλή αποτίμηση συγκριτικά με ομοειδείς. Έχουμε καλή ενίσχυση τζίρου στο εξάμηνο, αλλά και μεγάλη αύξηση στα κόστη λόγω αυξήσεων στους μισθούς και προσλήψεων. Τα καθαρά κέρδη στα 9,6 εκατ. ευρώ από 6,8 εκατ. ευρώ. Πέρυσι είχε και μία επιστροφή φόρου 600 χιλ. ευρώ που βοήθησε την κερδοφορία.

Ωστόσο, υπάρχει και ζημιά αποτίμησης 998 χιλ. ευρώ φέτος από τη συμμετοχή στο Κουβέιτ η οποία επηρεάζει τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους. Έτσι αυτά είναι 8,86 εκατ. ευρώ από 8,17 εκατ. ευρώ πέρυσι, αφού την περασμένη χρονιά υπήρχε κέρδος αποτίμηση 1,7 εκατ. ευρώ. Πολύ καλές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και χρηματοδότησαν τη διανομή μερίσματος. Στα 5,25 ευρώ η μετοχή.

AUTOHELLAS: Η εταιρεία μας ενημέρωσε στις 22/11/2023 ότι στις 20/5/2022 η Fidelity την ενημέρωσε ότι το ποσοστό της υποχώρησε κάτω του 5% από 5,02%. Εντάξει μόλις ενάμιση χρόνο μετά η ενημέρωση…

INTRACOM: Οι βασικοί μέτοχοι ενισχύουν τα ποσοστά τους. Ο Σωκράτης Κόκκαλης αγόρασε 1,6 εκατ. μετοχές με 2,15 ευρώ ανά μετοχή, εξωχρηματιστηριακά και πλέον ελέγχει 28,829%.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζει υψηλότερα.

PRODEA: Ξεκινάει σήμερα η δημόσια πρόταση στα 7,50 ευρώ ανά μετοχή με τον βασικό μέτοχο να μην έχει σκοπό να αφαιρέσει τη μετοχή από το Χ.Α. Αναφέρει μάλιστα πρόθεση να διευρύνει τη διασπορά, κάτι που έχει ακουστεί αρκετές φορές στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα. H ΙNVEL κατέχει το 87% του συνόλου των μετοχών. Σημειώνεται πως η αξία ανά μετοχή προσδιορίστηκε στα 5,71 ευρώ.

MIG: Εδώ έχουμε μία βελτίωση της αποτίμησης, η οποία προς το παρόν δε στηρίζεται στα θεμελιώδη. Η δημόσια πρόταση είχε γίνει σε μία εξωπραγματική τιμή με την Πειραιώς να προσπαθεί να ξεφύγει από τον κ.Ηλιόπουλο, ο οποίος τελικά κατάφερε να βγάλει ένα μεγάλο κέρδος από τη φασαρία που είχε δημιουργήσει. Δεν έχει παρά κάποια ακίνητα στη Σερβία η MIG τα οποία δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία. Στα 5,04 ευρώ η μετοχή και στο +3,92% παρά τη μεγάλη χθεσινή κίνηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης