Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χ.Α.: Στα στοιχεία του ΑΕΠ γ΄ τριμήνου τα βλέμματα – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

Χ.Α.: Στα στοιχεία του ΑΕΠ γ΄ τριμήνου τα βλέμματα – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Το επικείμενο placement της HelleniQ Energy κρατάει τη μετοχή στο επίκεντρο. Αύριο τα αποτελέσματα του ΑΔΜΗΕ για το γ’ τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα
Τα στοιχεία για την πορεία της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο που ανακοινώνονται σήμερα θα τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών και θα καθορίσουν την τάση της αγοράς.
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν μία ανοδική κίνηση σήμερα μετά από ένα διήμερο απωλειών, καθώς και οι επενδυτές του εξωτερικού εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι αναφορικά με την αλλαγή πολιτικής στο θέμα των επιτοκίων από την επόμενη χρονιά.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η HelleniQ Energy με την αγορά να περιμένει την διάθεση του ποσοστού 10-12% από τους βασικούς μετόχους (Ελληνικό Δημόσιο και Λάτσης).
Από μέρα σε μέρα φαίνεται πως πάει η διάθεση και ίσως τελικά ανοίξει αύριο, αντί για σήμερα, αλλά όλα δείχνουν πως δε θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την κάλυψη και το βιβλίο θα κλείσει γρήγορα, αφού έχει γίνει σημαντική δουλειά.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και ο ΑΔΜΗΕ καθώς αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου τα οποία αναμένεται πως θα έχουν την τάση του εξαμήνου και άρα θα εμφανίσουν αυξημένη κερδοφορία.
Σημειώνεται πως σήμερα ολοκληρώνεται η δημόσια προσφορά των μετοχών της Orilina AEEAΠ για την εισαγωγή των μετοχών στο Χ.Α. και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το εταιρικό ομόλογο έως 100 εκατ. ευρώ της Ideal.

Eurobank Equities
Αναμένουμε θετικό άνοιγμα σήμερα, ανάλογο με τα ευρωπαϊκά παράγωγα, καθώς οι επενδυτές ενδέχεται να επιδιώξουν να επανατοποθετηθούν μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις με απώλειες στηριζόμενοι στη μεγαλύτερη πεποίθηση για στροφή της πολιτικής τον επόμενο χρόνο.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί σήμερα υψηλότερα, ενόψει των στοιχείων για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ένα θετικό άνοιγμα λόγω του βελτιωμένου κλίματος στο εξωτερικό, ενώ οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα στοιχεία για το ΑΕΠ που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Beta
Τα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου στην Ελλάδα θα διαμορφώσουν την ημέρα, ενώ η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό θα βοηθήσει επίσης σε μία ανοδική συνεδρίαση με μέτρια κέρδη.

Κύκλος
Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά της Orilina Properties, ενώ ο Ο∆∆ΗΧ
διενεργεί δημοπρασία ετήσιων έντοκων γραμματίων ύψους 375 εκατ. ευρώ. Στις 12μμ η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει το ΑΕΠ 3ου τριμήνου (στο 2,7% στο 2ο). Η τεχνική ανάλυση επισημαίνει ότι το κλείσιμο ακριβώς πάνω στην στήριξη των 1270 μονάδων του Γ.∆. δίνει το δικαίωμα για εκτροφή αισιόδοξων προσδοκιών στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης