Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στο εξωτερικό

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στο εξωτερικό
Δεν μπορούν να αποκλειστούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με την ένταση των πιέσεων να μειώνεται από επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
Η συσσώρευση είναι το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με τους αναλυτές για το ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως στις επόμενες συνεδριάσεις αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από το εξωτερικό, τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων όσο και ανακοινώσεων από τη FED, οι οποίες θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση.
Μία ήπια κόπωση που υπάρχει στην αγορά ενδέχεται να δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν σημαντικά κέρδη να κατοχυρώσουν μέρος αυτών, αλλά από την άλλη το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να λειτουργήσει ως ανάχωμα απορροφώντας μέρος των κινήσεων profit taking.
Το ενδιαφέρον πάντως των ξένων είναι αυξημένο για τις ελληνικές μετοχές και φάνηκε τόσο από την πορεία του road show στη Νέα Υόρκη, αλλά φαίνεται και από την πορεία της δημόσιας εγγραφής του Ελ.Βενιζέλου, όπου η έκδοση των ξένων όπως έγραψε πρώτο το ΒΝ καλύφθηκε την πρώτη μισή ώρα.
Σημειώνεται πως από σήμερα οι μετοχές της εταιρείας Ευρωσύμβουλοι διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου 0,06 ευρώ ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους δικαιούχους.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ήπια πτωτικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία ενόψει της ανακοίνωσης της FED και των εταιρικών ανακοινώσεων μέσα στην εβδομάδα.

Piraeus Securities
Καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ενόψει των αποφάσεων της FED, θα περιμέναμε ότι η αγορά θα διατηρήσει τη θετική της δυναμική στην αρχή της εβδομάδας.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το Χ.Α. θα αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα στρέφοντας το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού.

Beta
Η συσσώρευση και το στενό εύρος είναι το σενάριο της ημέρας, με το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον να αντισταθμίζει την πιθανή πίεση λόγω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.

Depolas

Με κέρδη ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο ΓΔΧΑ και στα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα εδώ και χρόνια. Το καλό επενδυτικό κλίμα επίσης διατηρήθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ η τρέχουσα εβδομάδα ξεκινά με ελαφρώς αυξημένη ένταση στο γεωπολιτικό μέτωπο λόγω της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, αλλά και στην ελεγχόμενη, προς το παρόν, ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και βιοτεχνολογίας. Στο επίκεντρο τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν η συνεδρίαση της FED την Τετάρτη, αλλά και σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία όπως ΑΕΠ και πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και στις μεγάλες οικονομίες της ένωσης. Επιπλέον, σημειώνουμε ότι κολοσσοί όπως Microsoft (Τρίτη μ.σ.), Apple (Πέμπτη), Amazon (Πέμπτη), Boeing, Pfizer και Caterpillar  δημοσιεύουν αποτελέσματα. Στο εσωτερικό, εν εξελίξει βρίσκεται η δημόσια προσφορά για τον Αερολιμένα Αθηνών, η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη. Αναβαθμίζουμε ελαφρώς το εκτιμώμενο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ στην περιοχή των 1380-1270 μονάδων, αλλά συνεχίζουμε να αποφεύγουμε συνολική ενίσχυση των θέσεων στην παρούσα φάση.

Κύκλος
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία της δημόσιας προσφορά του ∆.Α.Α. που ολοκληρώνεται την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη η Federal αποφασίζει για τα παρεμβατικά της επιτόκια και την Παρασκευή ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία της αγοράς εργασίας του ∆εκεμβρίου. Προς επάνοδο η αναμέτρηση με την ιστορική κορυφή των 1.370-1.379 μονάδων του Γ.∆. που καταγράφηκε πριν από 10 χρόνια περίπου, στις 19/03/2014.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης