Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Τάση από το εξωτερικό με το βλέμμα στις ΗΠΑ – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Τάση από το εξωτερικό με το βλέμμα στις ΗΠΑ – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με μικρές απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο σήμερα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο. Στις 15:30 ώρα Ελλάδος θα μάθουμε. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν στη δική μας αγορά, η οποία επίσης περιμένει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Άνοιξε με οριακή άνοδο, καθώς Πειραιώς, Alpha Bank και Motor Oil προσφέρουν στήριξη. Καλό άνοιγμα από το Αεροδρόμιο. Πιέζεται λίγο ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ. Από μικρομεσαία ξεχωρίζει λίγο η Intralot. Μας επηρεάζει πάντως η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και έτσι μετά τα πρώτα λεπτά γύρισε ήπια πτωτικά ο Γ.Δ.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Στο σημερινό κλείσιμο το ΔΑΑ μπαίνει στους δείκτες FTSE Russell και άρα θα έχουμε κινήσεις rebalancing στις τελικές δημοπρασίες. Από τον MSCI δεν είχαμε κάποια σημαντική αλλαγή στον Greece Standard. Στον Small Cap μπαίνουν Intralot και Intrakat.

COCA COLA: Αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης και η Eurobank Equities περιμένει προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων 1,04 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 12% και στο πάνω μέρος της εκτίμησης της διοίκησης. Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 717 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 15%. Περιμένει από τη διοίκηση να δώσει ένα θετικό μήνυμα για το 2024 με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών να περιμένουν διψήφιο ποσοστό αύξησης των κερδών προ φόρων και τόκων. Με μικρή άνοδο το άνοιγμα της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αύριο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα δικά της αποτελέσματα και έχει προγραμματιστεί και ενημέρωση αναλυτών. Οι επικαιροποίηση των εκτιμήσεων για τις επόμενες χρήσεις, το μέρισμα που θα ανακοινώσει και τα κέρδη που θα είναι υψηλότερα της κατεύθυνσης που έχει δώσει η διοίκηση θα είναι στο επίκεντρο. Για το τέταρτο τρίμηνο η μέση εκτίμηση των αναλυτών είναι για καθαρά κέρδη 277 εκατ. ευρώ. Στο +1,16% και στα 3,8380 ευρώ.

ΟΠΑΠ (απάντηση): Όλα σωστά είναι φίλτατε! Εξαρτάται το πρόγραμμα από το οποίο παρακολουθείς την αγορά. Άλλα προσαρμόζουν τις τιμές, άλλα όχι. Το 2023 έγραψε υψηλό, λίγο πιο πάνω από το χθεσινό, αλλά μετά έκοψε επιστροφή κεφαλαίου, άρα προσαρμόστηκε η τιμή χρηματιστηριακά. Γι΄αυτό χθες είχαμε νέο υψηλό. Αν δεν προσαρμόσεις την τιμή όμως, βλέπεις πως δεν έχει κάνει ακόμη υψηλό. Η ουσία είναι πως η μετοχή έχει χρυσώσει τους επενδυτές της τα τελευταία χρόνια. Στους μακροπρόθεσμους επενδυτές, αυτούς δηλαδή που την αγόρασαν πριν 7-8 χρόνια ή και παραπάνω, νομίζουμε πως ανάμεσά τους υπάρχουν κάποιοι που πλέον την έχουν με αρνητικό κόστος κτήσης, λόγω των μερισμάτων και των επιστροφών κεφαλαίου. Στα 16,50 ευρώ άνοιξε η μετοχή με απώλειες 0,54%.

ΕΥΑΘ: Ολοκληρώθηκε και εγκαινιάζεται στις 16 Φεβρουαρίου το νέο πράσινο κτίριο της διοίκησης στη Θεσσαλονίκη. Επαναλαμβάνουμε πως κατά την ταπεινή μας άποψη το ενεργειακό κόστος έχει ξεπεραστεί, οι τιμές έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα και η αποτίμηση εδώ είναι αστεία.

INTRALOT: Ανακοίνωσε επίσημα, αυτό που όλοι ξέρουν και συζητούν εδώ και μέρες. Ότι θέλει να εκδώσει ομολογιακό έως 130 εκατ. ευρώ. Βέβαια δεν έδωσε πολλές πληροφορίες, αν και στην αγορά έχει ακουστεί και η μέρα έγκρισης του ενημερωτικού (15/2) και η εκκίνηση της δημόσιας προσφοράς (21/2). Στα 1,25 ευρώ η μετοχή και στο +1,30%. Μπαίνει στον MSCI Greece Small Cap από 29/2.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια. Στα 4,30 ευρώ και στο -1,26%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης