Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Εβδομάδα με rebalancing, εταιρικά κέρδη και προσμονή placement

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Εβδομάδα με rebalancing, εταιρικά κέρδη και προσμονή placement
Σύμφωνα με αναλυτές, κάποιοι επενδυτές αντλούν στις τελευταίες συνεδριάσεις ρευστότητα για να λάβουν μέρος στη δημόσια προσφορά των μετοχών.
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των διεθνών αγορών θα συνεχίσει να απασχολεί τους επενδυτές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, αλλά και η πορεία των εταιρικών κερδών θα τραβήξει επίσης τα βλέμματα.
Μέχρι στιγμής οι αναλυτές είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί από μεγάλες εισηγμένες και δείχνουν πως το 2024 μπορεί επίσης να είναι μία πολύ καλή χρονιά από πλευράς κερδών.
Σε άλλη θέμα στη στήλη, παρουσιάζεται από το ΒΝ η εκτίμηση αναλυτών για τα κέρδη και το χαμηλό p/e που έχουν περίπου 15 από τις 25 μετοχές του FTSE 25.
Η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα εκτός από αποτελέσματα (Ideal 28/2, HelleniQ Energy 29/2, Entersοft 29/2) έχει το rebalancing των δεικτών MSCI (29 Φεβρουαρίου) καθώς και την προεργασία του placement του 27% του συνόλου των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από το ΤΧΣ.
Επομένως δημοσιεύματα αναφορικά με το ύψος των μετοχών που θα διατεθούν αλλά και της τιμής διάθεσης θα επηρεάσουν τη μετοχή.
Σύμφωνα με αναλυτές, κάποιοι επενδυτές αντλούν στις τελευταίες συνεδριάσεις ρευστότητα για να λάβουν μέρος στη δημόσια προσφορά των μετοχών.
Για το σημερινό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πτωτικό ξεκίνημα.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες καθώς η διάθεση για ανάληψη ρίσκου επισκιάζεται από τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα οποία θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας και θα διαμορφώσουν τις προσδοκίες για την πολιτική σύσφιξης βραχυπρόθεσμα.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σήμερα. Υπενθυμίζουμε πως η Ideal δημοσιεύει αποτελέσματα στις 28 Φεβρουαρίου όπως και η HelleniQ Energy και η Entersoft στις 29 Φεβρουαρίου.

Beta
Δεν υπάρχουν πολλά να αλλάξουν, καθώς η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη και δεν υποστηρίζει αποφασιστική δράση. Ως εκ τούτου, το σενάριο της συσσώρευσης μάλλον είναι το πιθανότερο για σήμερα.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ συνέχισε τις ταλαντώσεις περί τις 1410 μονάδες ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλο που η υπόλοιπη Ευρώπη κινήθηκε ανοδικά μειώνοντας την ψαλίδα αποδόσεων με το ΧΑ. Παρόμοια ήταν και η εικόνα στις ΗΠΑ. Την τρέχουσα εβδομάδα επανέρχονται στο επίκεντρο οι μετρήσεις πληθωρισμού σε Ευρώπη (Παρασκευή) και ΗΠΑ (Πέμπτη) , αλλά και η 2η μέτρηση ΑΕΠ Δ΄τριμήνου στην τελευταία την Τετάρτη. Στο εσωτερικό, η αγορά αναμένει μια σειρά αποτελεσμάτων από Premia (Τρίτη) ΙΝΤΕΑΛ Συμμετοχών (Τετάρτη π.σ.), ΕΛΠΕ (Πέμπτη μ.σ.) και Εντερσοφτ (Πέμπτη π.σ.). Η αξιολόγηση των εταιρικών αποτελεσμάτων νομοτελειακά θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της αγοράς καθώς οι αποτιμήσεις είναι πλέον περισσότερο απαιτητικές. Κρίσιμο επίπεδο στήριξης για τον ΓΔΧΑ αποτελούν οι 1380 μονάδες. Κλείνοντας, Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (FDI) στην Κίνα τον Ιανουάριο κατέγραψαν νέο ιστορικό χαμηλό ξεπερνώντας ποσοστιαία και τα επίπεδα της πανδημίας, ενώ σημειώνουμε ότι μειώνονται για 8ο συνεχόμενο μήνα.

Κύκλος
Την Πέμπτη, Helleniq Energy και Entersoft ανακοινώνουν τα ετήσια αποτελέσματά τους, ενώ σήμερα τα ανακοινώνει η MIG. Την Πέμπτη επίσης διενεργείται το rebalancing σε συνέχεια των μεταβολών στους συντελεστές στάθμισης των μετοχών του MSCI. Στις 1380 μονάδες η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη για το Γενικό ∆είκτη, επισημαίνει η τεχνική ανάλυση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης