Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΟΠΑΠ: Αυξάνει στα 19,30 ευρώ την τιμή στόχο η Optima Bank – Περιμένει 2 ευρώ συνολικό μέρισμα

ΟΠΑΠ: Αυξάνει στα 19,30 ευρώ την τιμή στόχο η Optima Bank – Περιμένει 2 ευρώ συνολικό μέρισμα
Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να δημιουργήσει ελεύθερες ταμειακές ροές πάνω από 650 εκατ. ευρώ μεσοπρόθεσμα
Σχετικά Άρθρα
O κλάδος των τυχερών παιχνιδιών είχε άλλη μία ισχυρό χρονιά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Παιγνίων αναφέρει η Optima Bank, στην ανάλυσή της για τον ΟΠΑΠ με το τζίρο να ανέρχεται στα 36 δισ. ευρώ από 29 δισ. ευρώ το 2022, αυξημένος κατά 23%, ενώ τα έσοδα προ εισφορών ανήλθαν στα 2,59 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 11%.
Κοιτάζοντας το 2024 ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών και του στοιχήματος και ειδικότερα ο ΟΠΑΠ αποκτά περαιτέρω δυναμική από το θετικό σκηνικό, από το πλούσιο ημερολόγιο εκδηλώσεων και την έναρξη του Eurohackpot αυτό το μήνα.
Η χρηματιστηριακή αύξησε την τιμή στόχο στα 19,30 ευρώ από 17,10 ευρώ κυρίως λόγω της αφαίρεσης του discount λόγω covid και των αναβαθμίσεων των εκτιμήσεων για πωλήσεις και κέρδη. Η σύσταση αγοράς διατηρείται.
Ο ΟΠΑΠ είναι ένα από τα πιο αμυντικά play μερίσματος στην ελληνική αγορά, ενώ αντιπροσωπεύει περίπου τα 3/4 της εγχώριας αγοράς σε όρους εσόδων προ εισφορών , παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα τυχερών παιχνιδιών (λαχεία, αθλητικά στοιχήματα, ξυστό, εισιτήρια, VLTs) στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω μακροχρόνιων αποκλειστικών αδειών. Συνδυάζει, έναν υγιή ισολογισμό, ισχυρή ταμειακή θέση (0,2x Net Cash/LTM EBITDA για το εννεάμηνο του 2023) και μια προσοδοφόρα μερισματική απόδοση ( περίπου12% μερισματική απόδοση).
Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ κατέχει μακροχρόνιες αποκλειστικές άδειες για την παροχή μιας ευρείας γκάμας τυχερών παιχνιδιών που εξασφαλίζουν μια εξαιρετικά προβλέψιμη και βιώσιμη παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών μεσοπρόθεσμα, ενώ πέτυχε δυναμική άνοδο στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών μέσω της Stoiximan και της iLottery.
Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να δημιουργήσει ελεύθερες ταμειακές ροές πάνω από 650 εκατ. ευρώ μεσοπρόθεσμα, χάρη στην υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία και τις περιορισμένες ανάγκες σε επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης, οι οποίες με τη σειρά τους θα στηρίξουν τη γενναιόδωρη μερισματική πολιτική του.
Η Optima Bank προβλέπει τελικό μέρισμα 1 ευρώ για τη χρήση 2023 (επιπλέον του προσωρινού ύψους 1 ευρώ που δόθηκε ήδη( και την περίοδο 2024-26 1,60 ευρώ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης