Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Οι νέες πιέσεις στην Τρ.Πειραιώς δεν αφήνουν περιθώρια για ανοδική αντίδραση

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Οι νέες πιέσεις στην Τρ.Πειραιώς δεν αφήνουν περιθώρια για ανοδική αντίδραση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Χθες είχαμε μία μεγάλη υποχώρηση και αρκετοί επενδυτές απογοητεύτηκαν. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι έχουμε να δούμε πολλούς μήνες τέτοια κίνηση και πως η αγορά έχει κάνει τεράστιο ράλι. Το θέμα είναι να μην αλλάξει το σκηνικό. Για τη στήλη η διόρθωση είναι καλοδεχούμενη και δε νομίζουμε πως αλλάζει κάτι προς το αρνητικό, ακόμα και αν συνεχιστεί. Σήμερα έχουμε πληθωρισμό στις ΗΠΑ και αυτό είναι κρίσιμο το στοιχείο αυτό για τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών.

Λίγο πάνω άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Εμείς κοιτάμε και τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται. Πάνω άνοιξε ο Γ.Δ. με την Πειραιώς να πιέζεται λόγω του χθεσινού ανεκτέλεστου στην πλευρά των πωλητών και να ροκανίζει την αντίδραση. Η ΕΤΕ ενισχύεται μετά τα αποτελέσματα. Συνολικά οι τράπεζες δεν δείχνουν ανοδική διάθεση και έτσι από το +0,62% που άνοιξε ο Γ.Δ. πήγε γρήγορα στο +0,17%. Coca Cola, Σαράντης και Autohellas με άνοδο.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στα ίδια με τα επίπεδα του 2022 τα καθαρά κέρδη του 2023 και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών. Στα ίδια επίπεδα και η εκτίμηση για την κερδοφορία του 2024. Η Εθνική είχε κέρδη ανά μετοχή 1,2 ευρώ το 2023 και περιμένει περίπου 1,2 ευρώ το 2024 και πάνω από 1,3 ευρώ το 2026. Στα 6,96 ευρώ και στο +0,81%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Χθες είχε rebalancing MSCI, την Παρασκευή έχει FTSE Russell. Σήμερα έχουν διαθέσιμες τις μετοχές οι Έλληνες. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τις είχαν άλλη μέρα οι ξένοι τις μετοχές διαθέσιμες και άλλη οι Έλληνες. Είχε ανεκτέλεστο σημαντικό χθες στο κλείσιμο στην πλευρά των πωλητών. Στα 3,92 ευρώ και στο -1,90% στο ξεκίνημα.

COCA COLA: Πριν από ένα μήνα περίπου είχαμε κάνει εκτενή αναφορά στη μετοχή, σημειώνοντας τις εκτιμήσεις της διοίκησης που είχαν αγνοηθεί από τη μετοχή και δίνοντας κάποιες δικές μας εκτιμήσεις από όσα είχε πει. Ουσιαστικά μετατρέψαμε τα ποσοστά ανόδου που περίμενε η διοίκηση σε νούμερα. Χθες, η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή και βλέπουμε πως οι δικές της εκτιμήσεις είναι μέσα στα νούμερα που είχαμε δώσει.

Επίσης, αναλύει τη μετοχή και με βάση τους ανταγωνιστές και εκεί πρέπει να πούμε πως η διαφορά δείχνει ακόμα πιο μεγάλη. Θυμίζουμε ότι είχαμε δώσει εκτίμηση για καθαρά κέρδη μεταξύ 764 εκατ. ευρώ και 825 εκατ. ευρώ, με τη Eurobank Equities να περιμένει φέτος 800 εκατ. ευρώ. Επίσης σημειώνει πως η μετοχή δεν έχει επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα, αν και τα νούμερα έχουν, κάτι που έχουμε δείξει και με την παρουσίαση του διαγράμματος. Στα 28,61 ευρώ και στο +1,49%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Δημοσίευσε χθες καλά νούμερα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αυξημένο στα 0,2244 ευρώ περίπου. Τα προϊόντα οικιακής φροντίδας δίνουν καλό τζίρο στον όμιλο, αλλά συνολικά όλες οι κατηγορίες έχουν και καλά περιθώρια κέρδους. Με p/e 16 φορές η μετοχή για το 2023. Εξαιρετικές οι ταμειακές ροές και έφεραν αύξηση ταμειακών διαθεσίμων και αρνητικό καθαρό δανεισμό. Στα 9,69 ευρώ και στο +2,54%.

AEGEAN: Μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε τροποποίηση του οικονομικού ημερολογίου. Μετέθεσε την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης στις 30 Απριλίου από 17 Απριλίου και έτσι η αποκοπή του μερίσματος δε θα γίνει στις 22 Απριλίου αλλά στις 20 Μαΐου.

INTRALOT: Με καλό όγκο και άνοδο άνοιξε η μετοχή. Στα 1,1640 ευρώ και στο +1,39%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης