Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψύχραιμο ξεκίνημα με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη Μέση Ανατολή

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψύχραιμο ξεκίνημα με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο ενώ και στην Ασία επικράτησε ψυχραιμία. Φαίνεται πως προς το παρόν δε φοβούνται οι επενδυτές και περιμένουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Εμείς ανοίξαμε με απώλειες άνω του 1% αλλά βγαίνουν αγορές και περιορίζονται οι απώλειες.

ΑΜΥΝΑ: Coca Cola, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ θεωρούν οι αναλυτές πως θα είναι μετοχές που θα προτιμήσουν οι επενδυτές, οι οποίοι θα υιοθετήσουν μία πιο συντηρητική στάση.

AEGEAN: Έχει τις σημαντικότερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση στο ξεκίνημα και καλό όγκο συναλλαγών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Το Sky News μετέδωσε πως έχει προσλάβει δύο μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού για να προετοιμάσουν το έδαφος, για την εισαγωγή της εταιρείας στο Λονδίνο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες άνω του 1% η Alpha bank και λίγο μικρότερες οι άλλες συστημικές.

PROFILE: 13,7 φορές τα EBITDA της χρήσης 2023 διαπραγματεύεται η μετοχή.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Θορυβήθηκαν μάλλον από την αναφορά μας, πως έχουν ακόμα στο Δ.Σ. τον κ.Γιαννίρη της Prelium ΑΕΠΕΥ, μετά από όσα έχουν γίνει και την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2022, πέρυσι η διοίκηση ανέφερε στην ανακοίνωση: «Το τέλος της χρήσης 2022 βρήκε την Εταιρία με ανεκτέλεστο 6 εκατ. ευρώ, καθίσταται σαφές ότι η αύξηση του αναπτυξιακού κύκλου του Ομίλου αποκτά σαφώς μονιμότερα αλλά και ευρύτερα χαρακτηριστικά». Το 2022 ο τζίρος είχε αυξηθεί κατά 22,6%. Στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2023 η διοίκηση ανέφερε: «Εντυπωσιακά βελτιωμένα τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το Α' εξάμηνο 2023, προσδίδουν στην εισηγμένη μια συνεχιζόμενη και αναβαθμισμένη αναπτυξιακή δυναμική, η οποία υπερβαίνει και τις πλέον θετικές προβλέψεις της Διοίκησης της. Στη χρήση 2023 ο τζίρος αυξήθηκε μόλις 7,3%. Είναι αυτή η εντυπωσιακή δυναμική που περιέγραφε η διοίκηση; Μήπως θα πρέπει να μας δώσει διευκρινίσεις; Επίσης και την πώληση του ακινήτου τη διαβάζουμε αρκετό καιρό. Μερικά χρόνια δηλαδή και ακόμα δεν έχουμε δει συμφωνία. Με απώλειες άνω του 1% άνοιξε η μετοχή.

MEZZ: Όπως είχαμε ξαναγράψει, Phoenix και Sunrise, με τους υπολογισμούς που είχαμε κάνει, είχαν τα μετρητά για να δώσουν και νέα επιστροφή, στο ύψος της προηγούμενης για φέτος. Αυτό από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2023 και την είσπραξη τόκων μέσα στο 2024 φαίνεται πως επιβεβαιώνεται, ενώ δεν δόθηκε κάποια επιπλέον ενημέρωση για τη ρευστότητα, από αυτή που ξέραμε ήδη. Το σημαντικό είναι πως έχουν στο ταμείο τα κεφάλαια για να δώσουν την ίδια επιστροφή με πέρυσι. Δεν αναφέρει βέβαια το ποσό που θα δώσουν η ανακοίνωση, αλλά λέει ότι θα κάνουν και οι δυο διανομές. Δεν παρέχεται επίσης κάποια σπουδαία πληροφόρηση συνολικά, ενώ διαβάζουμε για κάποιες αναβολές τόκων στους ισολογισμούς.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Στροφή θέλει να κάνει μάλλον η Intracom, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΒΝ και να δώσει περισσότερη αξία στο χαρτοφυλάκιό της. Προφανώς και κάτι έχει στα σκαριά, σύμφωνα με όσα ακούγονται. Υποχωρεί 2% η μετοχή και έχει χάσει σημαντικό έδαφος στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή και οι δικαιούχοι θα λάβουν 0,82 ευρώ καθαρό περίπου.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Με αξιόλογες απώλειες άνω του 6% η μετοχή και στα 4,30 ευρώ.

INTRALOT: Δυνατή η διόρθωση τις τελευταίες εβδομάδες. Στα 1,06 ευρώ η μετοχή και στο -2,21%, ενώ πριν λίγο καιρό ήταν πάνω από 1,20 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης