Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Λευτάκης (Χρηματιστής): Ζούμε σε εθνικά ιστορικό ναδίρ – Πρόκληση για όλους το νέο εθνικό αφήγημα

Λευτάκης (Χρηματιστής): Ζούμε σε εθνικά ιστορικό ναδίρ – Πρόκληση για όλους το νέο εθνικό αφήγημα
Κάθετος ότι το Χ.Α. θα πρέπει να επαναλειτουργήσει χωρίς καθόλου περιορισμούς, χωρίς αγκυλώσεις και περιορισμούς είναι ο χρηματιστής Διον. Λευτάκης
Βιώνουμε μια ιστορικά μεταβατική περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη μνημειώδη έκπτωση και χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα! Η χώρα μας βιώνει το απόλυτο τίποτα, την απόλυτη χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα!
Από πολιτική έως παιδεία, από τέχνη έως δημόσιο βίο, από αθλητισμό έως εκπαιδευτικό σύστημα, τα πάντα βρίσκονται σε ένα ιστορικό ναδίρ που φαίνεται πως χαρακτηρίζουν το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και τη μετάβαση σε μια άλλη».
Αυτό τονίζει στο bankingnews.gr o γνωστός χρηματιστής κ. Διονύσης Λευτάκης, άνθρωπος με άριστη γνώση περί των αγορών, αλλά κυρίως άνθρωπος με ευρύτητα γνώσεων, χωρίς μονοδιάστατες προσεγγίσεις, χωρίς περιχαρακώσεις και μονοσήμαντα συμπεράσματα.
Ο ίδιος τονίζει ότι η ιστορικά χρεοκοπημένη αυτή περίοδος, νομοτελειακά θα «γεννήσει» κάτι άλλο, θα βγάλει το επόμενο εθνικό αφήγημα σε πολιτική, κοινωνία και πνεύμα, χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί ποιο θα είναι αυτό.
Πάντως, βαδίζουμε στο ιστορικό ναδίρ του δημοσίου βίου που διαπλέει τα πάντα και οριοθετεί τα πάντα, επηρεάζοντας όλη την κοινωνία.
Η Ελλάδα, η χώρα μας έχει χάσει την αξιοπιστία της στο εξωτερικό και θα πρέπει να κάνουμε το παν ώστε να την ανακτήσουμε ξανά.
Ο κ. Λευτάκης επισημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναχτίσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία πρωτίστως ως χώρα. Τονίζει ότι «πλέον δεν μας πιστεύουν στο εξωτερικό, κάναμε το παν για να γκρεμίσουμε κάθε ίχνος αξιοπιστίας, τους είπαμε ψέματα, πολλά ψέματα, πάρα πολλά ψέματα».
Ίσως βιώνουμε το πιο μαύρο σκοτάδι, εύχομαι να είναι αυτό που λένε ότι το «πιο βαθύ σκοτάδι έρχεται λίγο πριν ξημερώσει», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Διονύσης Λευτάκης.

«Η αγορά θα πρέπει να ξεκινήσει χωρίς περιορισμούς»

Σχετικά με τη χρηματιστηριακή αγορά, ο κ. Λευτάκης είναι κατηγορηματικός ότι «θα πρέπει να επαναλειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν χωρίς καθόλου περιορισμούς, χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς διατάξεις που θα περιορίζουν στο ελάχιστο τις κινήσεις των επενδυτών».
Επισημαίνει ότι «δεν έχει να χάσει τίποτα η αγορά από την πλήρη ελευθερία των κινήσεων και των πρωτοβουλιών των επενδυτών.
Θα πρέπει να μην υπάρξει κανενός είδους περιορισμός, καθώς οι περιορισμοί δεν αρμόζουν στα χρηματιστήρια και στις ελεύθερες αγορές».
Ο κ. Λευτάκης τονίζει ότι θα πρέπει να αφήσουμε ελεύθερη την αγορά να βρει τις ισορροπίες και τα «πατήματά» της, να λειτουργήσει όπως λειτουργούν οι δυτικές αγορές και αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε.
Όσο πιο γρήγορα περάσουμε αυτό το μήνυμα προς το εξωτερικό, τόσο καλύτερα θα διορθωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει στην αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης