Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - H Eλλάδα θα διεκδικήσει δημοσιονομική χαλάρωση αλλά η τρόικα θα επιμείνει...

Citigroup - H Eλλάδα θα διεκδικήσει δημοσιονομική χαλάρωση αλλά η τρόικα θα επιμείνει...
Η αμερικανική τράπεζα εξακολουθεί να εκφράζει ανησυχίες για την αδυναμία στο σκέλος των δημοσίων εσόδων
Νέες πιέσεις για τη λήψη περαιτέρω μέτρων αναμένεται να ασκήσει στην Ελλάδα η τρόικα, κατά τους προσεχείς μήνες, όπως προβλέπει η Citigroup, σε νέα, σημερινή 10σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Bundesbank Ready to Support ECB Action", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Επιχειρώντας να σχολιάσει τους νέους στόχους που έχει θέσει η ελληνική πλευρά - δηλαδή να διεκδικήσει δημοσιονομική χαλάρωση από τον ερχόμενο Φθινόπωρο - η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής: Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά παραγωγής πρωτογενών πλεονασμάτων. Σε αυτή την τροχιά θα κινείται η χώρα για τα επόμενα χρόνια. Η βελτίωση θα είναι σταδιακή.
"Ωστόσο αμφιβάλλουμε πως οι δανειστές της Ελλάδας θα επιτρέψουν στη χώρα να ανατρέψει τη θετική πορεία που έχει σημειώσει μέχρι τώρα, λόγω των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει", προειδοποιεί η Citigroup, τονίζοντας επί της ουσίας πως οι δανειστές αναμένεται να κλιμακώσουν τις πιέσεις προς την Αθήνα προσεχώς, ώστε να μην εμφανιστεί ο παραμικρός κίνδυνος να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα.
Αποτιμώντας τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται στην Ελλάδα, η αμερικανική τράπεζα εξακολουθεί να εκφράζει ανησυχίες για την αδυναμία στο σκέλος των δημοσίων εσόδων, ωστόσο κρίνει ικανοποιητική, σε γενικές γραμμές, την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης