Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα τέλη 2014 - αρχές 2015 - Νίκη ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει το τέλος του κλίματος συνεργασίας Αθήνας - τρόικας

Citigroup - Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα τέλη 2014 - αρχές 2015 - Νίκη ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει το τέλος του κλίματος συνεργασίας Αθήνας - τρόικας
Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας θα οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού
Την κρισιμότητα των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, έναντι των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου, προκρίνει η Citigroup, σε νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή της, δύο μόλις 24ωρα πριν τις πρώτες κάλπες στην Ελλάδα.
Παρακολουθώντας στενά όλες τις πολιτικές εξελίξεις, η αμερικανική τράπεζα επιχειρεί μια αποτίμηση των τελευταίων δημοσκοπήσεων.
Σύμφωνα με τη Citigroup, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα Χρυσή Αυγή και Ποτάμι δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την τρίτη θέση.
Στην τέταρτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, με ένα μικρό προβάδισμα έναντι του ΚΚΕ.
"Οι κρίσιμες εκλογές για την Ελλάδα θα είναι οι Ευρωεκλογές. Ένα ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας θα οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού και στη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών είτε στα τέλη του 2014, είτε το αργότερο στις αρχές του 2015", προειδοποιούν οι αναλυτές της Citigroup.
"To κλίμα συνεργασίας που έχει εσχάτως προκύψει μεταξύ Αθήνας και Ευρωπαίων εταίρων ίσωες πληγεί σοβαρά, αν στην περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί νικητής", διαμηνύει μάλιστα η αμερικανική τράπεζα, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηγηθεί στις εθνικές εκλογές, δεν είναι σε θέση να σχηματίσει μόνος του κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης