Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Eθνικές εκλογές στην Ελλάδα εντός του 2014, εάν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις Ευρωεκλογές ξεπεράσει το 5%

Citigroup - Eθνικές εκλογές στην Ελλάδα εντός του 2014, εάν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις Ευρωεκλογές ξεπεράσει το 5%
Ορατός ο κίνδυνος νέας πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα, προειδοποιεί η αμερικανική τράπεζα
Μεικτά είναι τα μηνύματα που απέστειλαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 18 Μαΐου στην Ελλάδα, υποστηρίζει η Citigroup, σε νέα 10σέλιδη έκθεσή της, σε μια προσπάθεια να αποτιμήσει τον πολιτικό αντίκτυπο της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα. 
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν έδωσαν καμία ξεκάθαρη εικόνα για την ελληνική πολιτική σκηνή.
Κατά τη Citigroup, οι κρίσιμες εκλογές για τη χώρα δεν είναι άλλες από τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, καθώς οι προσδοκίες για το επικείμενο ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ολοένα και αυξάνονται.
"Εάν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στη μάχη των Ευρωεκλογών, ξεπεράσει το 5%, τότε αυτόματα θα αποσταθεροποιηθεί πλήρως η ελληνική πολιτική σκηνή, δεδομένης της ήδη εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα", διαμηνύει η αμερικανική τράπεζα.
"Εάν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας ξεπεράσει το 5%, τότε θα αυξηθεί ο κίνδυνος για τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών εντός του τρέχοντος έτους, 2014", προειδοποιεί επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης