Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΔΝΤ: Προς ήπια προσγείωση η βρετανική οικονομία – Κοντά στο 100% του ΑΕΠ θα παραμείνει το χρέος

ΔΝΤ: Προς ήπια προσγείωση η βρετανική οικονομία – Κοντά στο 100% του ΑΕΠ θα παραμείνει το χρέος
Η έκθεση του ΔΝΤ στο πλαίσιο του «Άρθρου 4»
Σχετικά Άρθρα
Στο 97% του ΑΕΠ αναμένει τον μέσο λόγο χρέους προς ΑΕΠ για τη βρετανική οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), έναντι αντίστοιχης πρόβλεψης για ποσοστό 93% από το Γραφείο Προϋπολογισμού ης χώρας.
Στο πλαίσιο του «Άρθρου 4», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημειώνει πως η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου οδεύει προς μια «ήπια προσγείωση», ενώ προειδοποίησε επίσης για μια «μαύρη τρύπα» στα δημόσια οικονομικά, συστήνοντας περικοπές δαπανών ή αυξήσεις φόρων 30 δισεκ. λιρών ετησίως για τη σταθεροποίηση του δημοσίου χρέους.
Το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα βελτίω την πρόβλεψή του για την αύξηση του ΑΕΠ το 2024 από 0,5% σε 0,7%, αναμένοντας ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κοντά στο 2% τους επόμενους μήνες και η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια έως και -συνολικά- 0,75%.
Η έκθεση του ΔΝΤ περιείχε μια σειρά από άλλες συστάσεις για την οικονομική πολιτική στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να δεσμευτεί για περισσότερες συνεντεύξεις Τύπου για να εξηγήσει τις αποφάσεις της και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής τελών κυκλοφορίας, για να αντικαταστήσει τα έσοδα που χάνονται από τα τέλη καυσίμων καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται πιο δημοφιλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης