Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deloitte: Το Brexit, o μεγαλύτερος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις – Κατά το 75% των επιχειρηματιών

Deloitte: Το Brexit, o μεγαλύτερος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις – Κατά το 75% των επιχειρηματιών
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι επισημαίνουν στην έρευνα της Deloitte τα οφέλη για το Ηνωμένο Βασίλειο στους τομείς εξαγωγών, επενδύσεων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών
Οι μεγαλύτερες βρετανικές επιχειρήσεις θεωρούν το Brexit τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις επενδύσεις, ενώ η πλειονότητα των διευθυνόντων συμβούλων εκτιμά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Deloitte, που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, η υποστήριξη μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων στην παραμονή της Βρετανίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ αυξήθηκε στο 75% από το 62% έναντι έρευνας του προηγούμενου τριμήνου.
Μάλιστα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι σημειώνουν τα οφέλη για το Ηνωμένο Βασίλειο στους τομείς εξαγωγών, επενδύσεων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Πέραν των ανησυχιών για το Brexit, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με παρατεταμένο αποπληθωρισμό, οικονομικούς επιβραδυντικούς κινδύνους στην Ε.Ε., ενώ και η ανεπάρκεια ζήτησης στη βρετανική οικονομία παραμένει ένας ακόμη από τους παράγοντες κινδύνου.
Ο κίνδυνος αύξηση των επιτοκίων υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο του 2016, εν μέρει αντανακλώντας τα ήπια μηνύματα που εξέδωσαν τόσο η Bank of England όσο και η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED, σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης