Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Κλειστά τα σύνορα έως το 2021 για να περιοριστεί η επιδημία του κορωνοϊού

Αυστραλία: Κλειστά τα σύνορα έως το 2021 για να περιοριστεί η επιδημία του κορωνοϊού
Πιθανή χαλάρωση των μέτρων για τους φοιτητές και τους ξένους επισκέπτες που σκοπεύουν να μείνουν για μεγάλο διάστημα στην χώρα
Να διατηρήσει κλειστά τα σύνορα της έως το 2021 προτίθεται η Αυστραλία σε μια προσπάθεια να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εμπορίου της Αυστραλίας, Simon Birmingham υποστήριξε ότι είναι μάλλον απίθανο η Αυστραλία να ανοίξει τα σύνορα της για τους διεθνείς επισκέπτες έως το 2021, αν και είπε πως είναι πιθανό να χαλαρώσουν κάποια μέτρα για την είσοδο στην χώρα των φοιτητών και άλλων ξένων που προτίθενται να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην χώρα.
Όπως είπε, θα μπορούσε σε αυτούς τους πολίτες, να εφαρμοστεί το μέτρο της καραντίνας που ισχύει σήμερα για όσους Αυστραλούς επιστρέφουν στην χώρα από το εξωτερικό.
«Μπορούμε απλώς να εφαρμόσουμε τις 14 ήμερες καραντίνας που έχουν λειτουργήσει τόσο καλά για τους Αυστραλούς που επιστρέφουν στην χώρα» υπογράμμισε ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου.
Η Αυστραλία έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει την επιδημίας, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περίπου 7.300 κρούσματα και 102 θάνατοι.
Ωστόσο, σήμερα 17/6 κατέγραψε την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων σε περισσότερο από έναν μήνα, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Βικτώρια, την δεύτερη σε αριθμό κατοίκων πολιτεία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης