Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Επιτυχής η πορεία του ρωσικού στρατού σε Ugledar, Bakhmut

Ρωσία: Επιτυχής η πορεία του ρωσικού στρατού σε Ugledar, Bakhmut
Τα ουκρανικά στρατεύματα επιτίθενται σε κατοικημένες περιοχές υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Για επιτυχημένη πορεία των ρωσικών δυνάμεων σε Ugledar και Bakhmut - τα κύρια μέτωπα αυτή τη στιγμή στην επαρχία του Donetsk - έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος κατηγόρησε τους Ουκρανούς ότι βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές και νοσοκομεία και ότι εκφοβίζουν τους κατοίκους των νέων περιοχών της Ρωσίας – πρόκειται για τις τέσσερις ουκρανικές επαρχίες που ενσωματώθηκαν στη Ρωσία.
«Αυτή τη στιγμή, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναπτύσσονται με επιτυχία στις περιοχές του Ugledar και του Bakhmut» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας πως χάρη στις επιθετικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού σε Donetsk και Zaporizhia, απελευθερώθηκαν οι πόλεις Soledar, Klescheevka, Podgornoe, Krasnopolye, Blagodatnoe, Lobkove και Nikolaevka.

Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών

Όπως είπε ο Shoigu μόνο τον πρώτο μήνα του 2023 οι Ουκρανοί έχασαν τουλάχιστον 6.500 στρατιώτες, 26 μαχητικά, 7 ελικόπτερα, 208 drones, 341 τανκ και 40 πυραυλικά συστήματα.
«Παρά την πρωτοφανή στρατιωτική βοήθεια από τα δυτικά κράτη, ο εχθρός υφίσταται βαριές απώλειες» υποστήριξε ο Shoigu.

Απρόβλεπτη κλιμάκωση λόγω ΝΑΤΟ

Όπως είπε ο Shoigu, η αποστολή δυτικών όπλων στην Ουκρανία ουσιαστικά παρασύρει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, προειδοποιώντας πως αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης.
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση όσο περισσότερο είναι δυνατό.
Για να το κάνουν αυτό, άρχισαν να παρέχουν βαριά επιθετικά όπλα, καλώντας ανοιχτά την Ουκρανία να καταλάβει εδάφη μας.
Στην πραγματικότητα, τέτοιου είδους βήματα παρασύρουν τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης» υποστήριξε ο Shoigu.

Πυρά στους Ουκρανούς

«Ενώ συνειδητοποιούν ότι δεν θα μπορέσουν να επιφέρουν στρατιωτική ήττα στη Ρωσία, η ουκρανική ηγεσία καταφεύγει σε εγκληματική δραστηριότητα για να εκφοβίσει τους κατοίκους νέων ρωσικών περιοχών» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός, τονίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιτίθενται σε κατοικίες, σε περιοχές με νοσοκομεία και χώρους συγκέντρωσης κοινού, διαπράττοντας τρομοκρατικές επιθέσεις κατά κυβερνητικών και κοινωνικών εγκαταστάσεων.
Μάλιστα ο Shoigu αναφέρθηκε και στην απόφαση του Κιέβου να μη σταματήσει τα πυρά και κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστούγεννων, κάτι που όπως δείχνει, τη «βάρβαρη φύση» του Κιέβου.
«Ο ουκρανικός στρατός βομβάρδιζε κυνικά και εντατικά κατοικημένες περιοχές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Συνολικά ο εχθρός εκτόξευσε πάνω από 550 βλήματα με τη χρήση πυροβόλων πυροβολικού και όλμων» υποστήριξε ο Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης