Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανθρωπιστικό «φιλοδώρημα» 410 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία στην Ουκρανία

Ανθρωπιστικό «φιλοδώρημα» 410 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία στην Ουκρανία
Ριάντ και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο αμοιβαίας συνεργασίας που προβλέπει την προμήθεια προϊόντων πετρελαίου στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Σαουδική Αραβία σε μια επιχείρηση τήρησης ισορροπιών στη διπλωματική σκακιέρα, θα παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία αξίας 410 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Faisal bin Farhan Al Saud σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023.
Η συνέντευξη Τύπου μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το τηλεοπτικό κανάλι Al Ekhbariya.
«Το Βασίλειο δεν φείδεται προσπαθειών για να ανακουφίσει τα βάσανα των Ουκρανών», δηλωσε ο Σαουδάραβας κορυφαίος διπλωμάτης.
«Είμαστε επικεντρωμένοι στον μετριασμό των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία.
Γι' αυτό ο βασιλιάς και ο διάδοχος έχουν αποφασίσει να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια σε αυτή τη χώρα ύψους 410 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ» σημείωσε.
Εκτός από αυτό, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι El Sharq, το Ριάντ και το Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης που προβλέπει την προμήθεια πετρελαϊκών προϊόντων στην Ουκρανία.
Όσον αφορά τα οφέλη της Σαουδικής Αραβίας από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αξίζει να σημειωθεί ότι η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Saoudi Aramco είχε μια ιδιαίτερα καλή χρονιά, συμπεριλαμβανομένων 42,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κέρδη μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2022
Οι εξαγωγές αργού του βασιλείου ανήλθαν σε σχεδόν 326 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Andrey Yerkam, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι 100 εκατομμύρια δολάρια από αυτό το ποσό θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια και 300 εκατομμύρια δολάρια για αγορές προϊόντων πετρελαίου.
Ήταν η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στην Ουκρανία μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης