Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Είμαστε σε φάση πολέμου με τις ΗΠΑ επειδή παρέχουν οπλισμό στην Ουκρανία

Lavrov: Είμαστε σε φάση πολέμου με τις ΗΠΑ επειδή παρέχουν οπλισμό στην Ουκρανία
«Είμαστε πραγματικά σε μια θερμή φάση πολέμου, επειδή οι Ουκρανοί Ναζί πολεμούν κυρίως με αμερικανικά όπλα», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια θερμή φάση πολέμου επειδή η Ουάσιγκτον παρέχει οπλισμό στο Κίεβο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.
«Είμαστε πραγματικά σε μια θερμή φάση πολέμου, επειδή οι Ουκρανοί Ναζί πολεμούν κυρίως με αμερικανικά όπλα», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «απειλεί κάθε φορά να προμηθεύσει συστήματα που έχουν όλο και μεγαλύτερη εμβέλεια» στην Ουκρανία.
Παράλληλα, εκτιμά ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον πρέπει να διατηρηθούν.
«Τουλάχιστον, δεν χάνουμε την ελπίδα ότι τα μυαλά των Αμερικανών θα ξυπνήσουν και θα ξαναρχίσουν κάποιου είδους διάλογο.
Θα δούμε, δεν έχουμε να περιμένουμε πολύ», σημείωσε.

Raybkov: Θερμή σύγκρουση με ΗΠΑ

Έχουμε αφήσει πίσω μας την ψυχροπολεμική αντιπαράθεση και έχουμε περάσει στην φάση της θερμής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ υποστήριξε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Lavrov ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, ο οποίος αφού τόνισε πως οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν πρωτόγνωρες μορφές υβριδικού πολέμου απέναντι στη Ρωσία, επισήμανε δεν θα πρέπει να υποτιμήσει κανείς την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να υπερασπιστεί με κάθε διαθέσιμο μέσο και όπλο την κυριαρχία της.
«Νομίζω ότι έχουμε ήδη περάσει την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.
Τώρα βρισκόμαστε στη φάση μιας θερμής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρατηρούμε την άμεση εμπλοκή αυτής της χώρας σε έναν υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία σε διάφορα μέτωπα» σημείωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik ο Ryabkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης