Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump μηνύει τον πρώην συνεργάτη του και δικηγόρο M. Kohen – Ζητά 500 εκατ. δολάρια αποζημίωση

Ο Trump μηνύει τον πρώην συνεργάτη του και δικηγόρο M. Kohen – Ζητά 500 εκατ. δολάρια αποζημίωση
Ζητά πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια από τον Kohen
Ο Donald Trump μήνυσε τον πρώην δικηγόρο και συνεργάτη του M. Kohen για “τεράστια βλάβη της φήμης” του, διεκδικώντας 500 εκατομμύρια δολάρια, επειδή μίλησε δημοσίως για τις κρυφές πληρωμές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 για να αποσιωπήσει τους ισχυρισμούς για εξωσυζυγικές σεξουαλικές επαφές.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί τον Kohen ότι παραβίασε μια συμφωνία εμπιστευτικότητας που υπέγραψε ως προϋπόθεση της πρόσληψής του, παραβίασε τα δεοντολογικά πρότυπα για τους δικηγόρους και “διέδωσε ψεύδη” για τον Trump “με κακόβουλη πρόθεση και για εντελώς ιδιοτελείς σκοπούς“.
Ζητά πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια από τον Kohen.
Ο Trump δεν μηνύει συγκεκριμένα τον Κόεν για την κατάθεσή του στο σώμα ενόρκων στην ποινική υπόθεση, αλλά την επικαλείται για να υποστηρίξει το επιχείρημα ότι ο πρώην δικηγόρος του επεδίωξε να επωφεληθεί από τον ρόλο του μέσω της έκδοσης δύο βιβλίων, μιας σειράς podcast και εμφανίσεων στα μέσα ενημέρωσης.
Ο εκπρόσωπος του Kohen, ο δικηγόρος Davis, δήλωσε ότι η αγωγή δεν θα αποτρέψει τη συνεργασία του Κόεν με τους εισαγγελείς. “Ο κ. Trump φαίνεται για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί και να καταχράται το δικαστικό σύστημα ως μορφή παρενόχλησης και εκφοβισμού εναντίον του Kohen“, δήλωσε ο Davis. “Φαίνεται ότι είναι τρομοκρατημένος από τους επικείμενους νομικούς κινδύνους του και προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα σε άλλους πιθανούς μάρτυρες που συνεργάζονται με τους εισαγγελείς εναντίον του“.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης