Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βροχή» από drones στον ουρανό της Ουκρανίας - Οι Ρώσοι κατέρριψαν κατά λάθος ένα ιρανικό Mohajer-6 στην Κριμαία

«Βροχή» από drones στον ουρανό της Ουκρανίας - Οι Ρώσοι κατέρριψαν κατά λάθος ένα ιρανικό Mohajer-6  στην Κριμαία
Υπερωρίες από τις ρωσικές δυνάμεις, «βροχή» οι ουκρανικές επιθέσεις με drones
Σχετικά Άρθρα
Σε μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων, τα ρωσικά στρατεύματα φέρονται να κατέρριψαν ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Mohajer-6 που είχε αναπτυχθεί πάνω από την Κριμαία, αφού το πέρασαν για ένα από τα πολλά ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης που πραγματοποιούν συχνά ταξίδια στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν στις 6 Ιουνίου ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που αναχαιτίστηκε πάνω από την Κριμαία ήταν ουκρανικό UAV μάχης. Ωστόσο, αφού οι φωτογραφίες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους έγιναν viral, οι αρχές αναγνώρισαν ότι επρόκειτο για ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος "Mohajer-6" που παραμένει σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό.
Οι φιλοουκρανικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα τοπικά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να χλευάσουν το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το ως λάθος των "αποθαρρυμένων δυνάμεων της Ρωσίας", όπως μεταδίδει το Eurasian Times.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε στο ανατολικό τμήμα της Κριμαίας και η εξόντωση αποδόθηκε στο τρομερό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) της Μόσχας.
"Στο ανατολικό τμήμα της Κριμαίας, τα εχθρικά UAV μπλοκαρίστηκαν και προσγειώθηκαν από το σύστημα EW.
Δεν υπάρχουν απώλειες και καταστροφές. Σας ζητώ να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να εμπιστεύεστε μόνο επαληθευμένες πηγές πληροφοριών", δήλωσε ο Σεργκέι Ακσένοφ, επικεφαλής της τοπικής διοίκησης.
Η κατάρριψη του Mohajer-6 από τη Ρωσία έρχεται την ώρα που η Ουκρανία εκτιμάται ότι έχει ξεκινήσει αντεπίθεση κατά των ρωσικών στρατευμάτων.
Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης δείχνουν ότι και οι δύο πλευρές ρίχνουν βροχή από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους η μία στην άλλη, με τα δύο μέρη να ισχυρίζονται επίσης ότι η πλειοψηφία αυτών των εχθρικών εναέριων μέσων που πλησιάζουν τις αντίστοιχες θέσεις τους καταρρίπτεται.


«Υπερωρίες» από τις ρωσικές δυνάμεις

Τον περασμένο μήνα, έκθεση του Βασιλικού Ινστιτούτου Ηνωμένων Υπηρεσιών (RUSI) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (UK) ανέφερε ότι το EW της Μόσχας διατηρούσε την αποτελεσματικότητά του και κατέρριπτε περίπου 10.000 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάθε μήνα, ή περίπου 333 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθημερινά.
Σύμφωνα με αναφορές, οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις διαθέτουν ομοιόμορφα διασκορπισμένες πλατφόρμες EW που καλύπτουν κάθε 10 χιλιόμετρα του μετώπου, όπως και η "κλιμακωτή" αεράμυνα τους, η οποία έχει σταδιακά επικαλύψει τα όπλα εδάφους-αέρος (SAM) μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.
Με τις αυξανόμενες επιθέσεις UAV της Ουκρανίας κατά των ρωσικών σχηματισμών, τα συστήματα EW και αεράμυνας της Μόσχας εργάζονται υπερωριακά για να τις ματαιώσουν.
Στα τέλη Μαΐου, ο Σεργκέι Αξιόνοφ ανακοίνωσε ότι έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν ή εμποδίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κριμαία.
Ωστόσο, αυτή τη φορά, το δικό της μη επανδρωμένο αεροσκάφος Mohajer-6 ιρανικής προέλευσης, το οποίο η Ρωσία έχει αναπτύξει εκτενώς μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι κλάσης Shahed, δέχθηκε το χτύπημα πάνω από την Κριμαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης