Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόθεση Prigozhin: Στον σημαντικότερο Ρώσο ανακριτή η συντριβή του αεροσκάφους – Βρέθηκε το κινητό του αρχηγού των Wagner

Υπόθεση Prigozhin: Στον σημαντικότερο Ρώσο ανακριτή η συντριβή του αεροσκάφους – Βρέθηκε το κινητό του αρχηγού των Wagner
Η υπόθεση της αεροπορικής συντριβής του ιδρυτή των Wagner Yevgeny Prigozhin ανατέθηκε στον Ivan Sibula, ερευνητή του κύριου τμήματος για τη διερεύνηση ιδιαίτερα σημαντικών υποθέσεων
Σχετικά Άρθρα
Η υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους Embraer του Prigozhin ανατέθηκε στον ανακριτή Ivan Sibula.
Είχε διερευνήσει τη συντριβή του αεροσκάφους το 2014  στο αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας, όπου σκοτώθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Total, Christophe de Margerie, καθώς και το δυστύχημα SSJ100 στο Sheremetyevo, όταν έχασαν τη ζωή τους 41 άτομα.
Η υπόθεση της αεροπορικής συντριβής του ιδρυτή των Wagner Yevgeny Prigozhin ανατέθηκε στον Ivan Sibula, ερευνητή του κύριου τμήματος για τη διερεύνηση ιδιαίτερα σημαντικών υποθέσεων της Ερευνητικής Επιτροπής, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην Ερευνητική Επιτροπή.

Ερευνητής μεγάλων δυστυχημάτων

Ο Ivan Sibula ερεύνησε υποθέσεις μεγάλων και σημαντικών αεροπορικών δυστυχημάτων, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του 2014 στο αεροδρόμιο Vnukovo όπου σκοτώθηκε ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας πετρελαίου Total, Christophe de Margerie.
Το βράδυ της 23ης Αυγούστου, το επιχειρηματικό τζετ Embraer Legacy του Yevgeny Prigozhin κατευθυνόταν από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη.
Συνετρίβη κοντά στο χωριό Kuzhenkino στην περιοχή Bologovsky στα βορειοδυτικά της περιοχής Tver στην Κεντρική Ρωσία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, στο πλοίο επέβαιναν δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων τρία μέλη του πληρώματος.
Όλοι σκοτώθηκαν στη συντριβή.
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των κανόνων οδικής ασφάλειας και λειτουργίας αεροπορικών μεταφορών.
Το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera ανέφερε επικαλούμενο πηγή στους PMC Wagner ότι το τηλέφωνο του Prigozhin βρέθηκε στο σημείο της συντριβής.
Ένα τμήμα της ουράς του αεροσκάφους του Prigozhin βρέθηκε τρεισήμισι χιλιόμετρα από το σημείο της συντριβής, ανέφερε το RIA Novosti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης