Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανός βουλευτής κατηγορείται για εσχάτη προδοσία από την SBU - Πως συνδέεται η δίωξή του με τον Joe Biden

Ουκρανός βουλευτής κατηγορείται για εσχάτη προδοσία από την SBU - Πως συνδέεται η δίωξή του με τον Joe Biden
Η SBU ισχυρίζεται ότι ο βουλευτής Alexander Dubinsky φέρεται να «απέσπασε πληροφορίες» και να «προέβη σε "ανατρεπτικές πράξες" υπέρ της Ρωσίας»
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) άσκησε δίωξη τον βουλευτή Alexander Dubinsky, για εσχάτη προδοσία λόγω της συμμετοχής του στην υπόθεση των «ηχογραφήσεων Derkach» οι οποίες φέρεται να κατέγραψαν συνομιλίες που έγιναν το 2015-2016 μεταξύ του Joe Biden, ο οποίος ήταν τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και του Petro Poroshenko, τότε προέδρου της Ουκρανίας.
«Εν ενεργεία βουλευτής της Ουκρανίας κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός της SBU στο Telegram.
Η υπηρεσία πληροφοριών δεν κατονόμασε το πρόσωπο που εμπλέκεται, αλλά, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Dubinsky.
Ήδη από το πρωί ορισμένα δημοσιεύματα του ουκρανικού Τύπου, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, έγραφαν ότι ο βουλευτής, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό με άλλη κατηγορία, αναμένεται να διωχθεί.
Η SBU ισχυρίζεται ότι ο βουλευτής φέρεται να «απέσπασε πληροφορίες» και να «προέβη σε "ανατρεπτικές πράξες" υπέρ της Ρωσίας» και να ήταν μέρος μιας «εγκληματικής ομάδας» που είχε ως αποστολή να υπονομεύσει την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και να δυσφημήσει το Κίεβο ενώπιον της διεθνούς κοινότητας.
Ως παράδειγμα αυτής της δραστηριότητας, η SBU ανέφερε τη διάδοση φημών για πιθανή παρέμβαση Ουκρανών αξιωματούχων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2019.
Η υπηρεσία πληροφοριών ισχυρίζεται ότι η «εγκληματική ομάδα» περιελάμβανε επίσης τον πρώην βουλευτή Andrei Derkach, ο οποίος βρίσκεται τώρα εκτός Ουκρανίας, και τον πρώην εισαγγελέα Konstantin Kulik, ο οποίος έφυγε από τη χώρα και οι ενέργειές τους καταγγέλλεται πως καθοδηγούνταν από εκπροσώπους των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών.
Οι κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν ερήμην για προδοσία και δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.
Ο Dubinsky διερευνάται επί του παρόντος για υποθέσεις επίσημης πλαστογραφίας και οργάνωσης της παράνομης φυγάδευσης στρατιωτικού προσωπικού στο εξωτερικό.

Οι «ηχογραφήσεις Derkach» και η εμπλοκή του Joe Biden

Σύμφωνα με τον Derkach, οι κασέτες καταγράφουν συνομιλίες που έγιναν το 2015-2016 μεταξύ Biden και Poroshoneko.
Στις ηχογραφήσεις, ο Biden φέρεται να απαιτεί από τον Poroshenko να αποπέμψει τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας Viktor Shokin, ο οποίος άνοιξε ποινική υπόθεση κατά της εταιρείας Burisma, όπου εργαζόταν ο γιος του νυν προέδρου, Hunter Biden.
Μετά τη δημοσίευση αυτών των ηχογραφήσεων, ο ίδιος ο Poroshenko δήλωσε ότι τα ηχητικά ήταν κατασκευασμένα.
Ο Dubinski, ο οποίος συμμετείχε επαναφέροντας το σχετικό σκάνδαλο στον αφρό της δημοσιότητας, δέχθηκε κυρώσεις από τις ΗΠΑ από κοινού με τον Derkach και στη συνέχεια αποπέμφθηκε από το κόμμα «Υπηρέτης του Λαού» του προέδρου Zelensky.
Κατόπιν, άρχισε να επικρίνει ενεργά τις δραστηριότητες των Zelensky και Ermak και επίσης ισχυρίζεται ότι η ηγεσία της χώρας συγκαλύπτει σχέδια διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης