Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο 48 ωρών από Ισραήλ σε Λίβανο - Απειλεί να ξεκινήσει πόλεμο πλήρους κλίμακας λόγω Hezbollah

Τελεσίγραφο 48 ωρών από Ισραήλ σε Λίβανο - Απειλεί να ξεκινήσει πόλεμο πλήρους κλίμακας λόγω Hezbollah
Το τελεσίγραφο ήρθε μετά από την κλιμάκωση της βίας κατά μήκος των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εκρηκτικών drones και πυραύλων από την οργάνωση της Hezbollah
Το Ισραήλ εξέδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών προς την κυβέρνηση και τον στρατό του Λιβάνου απαιτώντας να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την επιστροφή της Hezbollah στις θέσεις της οι οποίες προβλέπονται στο ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα, «ο Ισραηλινός Στρατός είναι έτοιμος να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον Υποδομές της Hezbollah στο νότιο Λίβανο», αναφέρει η ανακοίνωση.
Το τελεσίγραφο ήρθε μετά από την κλιμάκωση της βίας κατά μήκος των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εκρηκτικών drones και πυραύλων από την οργάνωση της Hezbollah.
Όπως έγινε γνωστό, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές αντίποινων στο νότιο Λίβανο, με αποτέλεσμα να καταστραφούν πέντε σπίτια στην πόλη Αϊταρούν.
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά οι θάνατοι αποφεύχθηκαν λόγω «θεϊκής παρέμβασης», σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Αλί Χιτζάζι.
Η Χεζμπολάχ χαρακτήρισε τις αεροπορικές επιδρομές ως «νέα κλιμάκωση» και προανήγγειλε νέο γύρο επιθέσεων.
Αναφέρεται επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι αναχαίτισε «ύποπτους αεροπορικούς στόχους» από τον Λίβανο, με αποτέλεσμα δύο στρατιώτες να τραυματιστούν μέτρια. Σε απάντηση του, το Ισραήλ εξαπέλυσε μαζικά πλήγματα εναντίον στόχων της λιβανέζικης οργάνωσης.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες για τη Βηρυτό εάν η Hezbollah πάει σε πόλεμο.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah έχουν ενταθεί μετά τον πόλεμο της Γάζας και έγιναν οι χειρότερες από το 2006. Η Hezbollah αναφέρει ότι οι ενέργειές της αποσκοπούν στην υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης