Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανία): Ανεύθυνες οι δηλώσεις Trump για ΝΑΤΟ

Scholz (Γερμανία): Ανεύθυνες οι δηλώσεις Trump για ΝΑΤΟ
Οποιαδήποτε συσχέτιση της εγγύησης παροχής βοήθειας του ΝΑΤΟ είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz επέκρινε τις δηλώσεις του Donald Trump για το ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η θέση του βάζει σε κίνδυνο την Ευρώπη.
«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: οποιαδήποτε σχετικοποίηση της εγγύησης παροχής βοήθειας του ΝΑΤΟ είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της Ρωσίας» τόνισε ο Σολτς σε κοινές δηλώσεις με τον Πολωνό πρωθυπουργό Donald Tusk.
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια της Ευρώπης» υπογράμμισε οScholz.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα ότι θα ενθάρρυνε τη Ρωσία να «κάνει ό,τι θέλει» σε οποιαδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ δεν εκπληρώνει τις οικονομικές της υποχρεώσεις στο πλαίσιο της συμμαχίας.
Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο δήλωσε ότι έκανε το εν λόγω σχόλιο σε σύνοδο του ΝΑΤΟ, όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.
Όπως περιέγραψε, ένας ηγέτης «μεγάλης χώρας» τον ρώτησε τι θα έκανε αν μια χώρα που δεν έχει πληρώσει τα απαιτούμενα για τις αμυντικές της δαπάνες δεχόταν επίθεση από τη Ρωσία.
«Με ρώτησε, "οι ΗΠΑ θα βοηθούσαν αυτή τη χώρα;" Του είπα "Δεν έχεις πληρώσει; Δεν τηρείς τους κανόνες;
Όχι, δεν θα σε προστατεύσω. Στην πραγματικότητα, θα τους ενθάρρυνα (τους Ρώσους) να κάνουν ό,τι θέλουν.
Πρέπει να πληρώσεις».
Η συνθήκη του ΝΑΤΟ προβλέπει την αμοιβαία άμυνα των κρατών μελών στην περίπτωση που ένα από αυτά δεχθεί επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης