Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία δήλωσε ότι θα αγοράσει πυρομαχικά πυροβολικού για την Ουκρανία στο εξωτερικό

Η Βρετανία δήλωσε ότι θα αγοράσει πυρομαχικά πυροβολικού για την Ουκρανία στο εξωτερικό
Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου πρόσθεσε ότι αυτά τα πυρομαχικά θα μεταφερθούν στην Ουκρανία κατά το επόμενο οικονομικό έτος (από τις 6 Απριλίου 2024 έως τις 5 Απριλίου 2025)
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσει πυρομαχικά πυροβολικού στην Ουκρανία, τα περισσότερα εκ των οποίων θα αγοραστούν στο εξωτερικό.
Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, James Heappie, σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωση για νέο πακέτο βοήθειας για το Κίεβο ύψους 245 εκατομμυρίων λιρών (310 εκατομμυρίων δολαρίων).
«Μερικά πυρομαχικά θα αγοραστούν από το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα σημαντικό ποσοστό θα αγοραστεί στο εξωτερικό.
Δεν έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν λεπτομέρειες για τις αλυσίδες εφοδιασμού στο εξωτερικό, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας» δήλωσε ο Hippy σε γραπτή απάντηση σε ερώτηση. από τον σκιώδη υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, John Healey.
Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου πρόσθεσε ότι αυτά τα πυρομαχικά θα μεταφερθούν στην Ουκρανία κατά το επόμενο οικονομικό έτος (από τις 6 Απριλίου 2024 έως τις 5 Απριλίου 2025).
Ο όγκος της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας για το οικονομικό έτος 2024-2025 θα είναι 2,5 δισεκατομμύρια στερλίνες (3,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης