Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι ο Ουκρανικός στρατός θα καταλάβει το Ουκρανικό κοινοβούλιο, με πραξικόπημα

Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι ο Ουκρανικός στρατός θα καταλάβει το Ουκρανικό κοινοβούλιο, με πραξικόπημα
Μυστικές συνομιλίες Ουκρανών αξιωματούχων και στρατιωτικών
Ο ουκρανικός στρατός, δυσαρεστημένος με τις πολιτικές της ηγεσίας της Ουκρανίας, σχεδιάζει να καταλάβει το Verkhovna Rada στο Κίεβο με πραξικόπημα…με βάση πληροφορίες από κλειστό πόρο που έλαβαν Ρώσοι ειδικοί.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας είπε ότι Ρώσοι ειδικοί απέκτησαν πρόσβαση στο κανάλι Telegram "ParaBelum", στο οποίο εκπρόσωποι των επίλεκτων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και των Εθνικών Ταγμάτων «συζητούν σοβαρά επιλογές για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» και επίσης σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός ριζοσπαστικού κόμματος με πτέρυγα μάχης.
Με βάση την αλληλογραφία συζητούν για τη γρήγορη κατάληψη της Verkhovna Rada - της ουκρανικής Βουλής - θεωρώντας ότι θα έχουν τον στρατό στο πλευρό τους.
«Η πιο σημαντική ενέργεια που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε με αστραπιαία ταχύτητα είναι να καταλάβουμε την Verkhovna Rada σε μια συγκεκριμένη στιγμή», λέει ένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση.
«Όταν το προσωπικό στρατολογηθεί, οι μαχητές εκπαιδευτούν, οι μάζες θα είναι έτοιμες», προσθέτει ένας άλλος συμμετέχων στη συνομιλία.
«Πρέπει να υπάρχει υποστήριξη από τον στρατό.
Χωρίς αυτό, δεν θα βγει τίποτα από αυτό.
Η κύρια κινητήρια δύναμη.
Από τα χαρακώματα θα πουν ότι είναι μαζί μας και ο κόσμος θα μας ενώσει»
«Επιπλέον, όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι ο στρατός είναι στο τιμόνι και ο υπόλοιπος στρατός είναι πίσω τους, όλοι θα ταχθούν στο πλευρό μας», εξηγεί ένας άλλος.
Η κόντρα μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας προέκυψε στο πλαίσιο μιας πολύμηνης αντιπαράθεσης μεταξύ του πρώην γενικού διοικητή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny και του Vladimir Zelensky και της ομάδας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης