Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Το Κίεβο φοβάται ότι η σημερινή πρώτη γραμμή του μετώπου θα είναι… το νέο σύνορο

Economist: Το Κίεβο φοβάται ότι η σημερινή πρώτη γραμμή του μετώπου θα είναι… το νέο σύνορο
Αυτό σημαίνει πως η Ουκρανία θα χάσει το ένα πέμπτο των εδαφών της και το μεγαλύτερο μέρος της πρόσβασης της στην θάλασσα
Το Κίεβο φοβάται ότι η σημερινή πρώτη γραμμή του μετώπου θα αποτελέσει τη νέα συνοριακή γραμμή με τη Ρωσία αναφέρει δημοσίευμα του Economist.
Βάσει του δημοσιεύματος, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η Ουκρανία θα χάσει το ένα πέμπτο των εδαφών της και το μεγαλύτερο μέρος της πρόσβασης της στην θάλασσα.
«Η Ουκρανία άρχισε καθυστερημένα να ενισχύει τις αμυντικές της γραμμές.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ονειρεύεται μια νέα αντεπίθεση και τρέμει στη σκέψη ότι η τρέχουσα πρώτη γραμμή του μετώπου θα μετατραπεί σε κάτι σαν νέο σύνορο που θα κόψει το ένα πέμπτο της χώρας θα της στερήσει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσβασής της στη θάλασσα» τονίζει ο Economist.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky φοβάται ότι η συνοριακή αυτή γραμμή θα αποτελέσει τη βάση των μελλοντικών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Όπως αναφέρεται, σε περίπτωση που οι Ρώσοι επιτεθούν, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι απίθανο να μπορέσουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους: ο ουκρανικός στρατός έχει αποδυναμωθεί και, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει έντονη έλλειψη πυρομαχικών, ενώ ο ρωσικός στρατός έχει τεράστια ποσότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης