Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ισοπέδωση στο Luhansk - Η πρώτη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας κατέρρευσε στο Svatovsko-Kremensky

Ρωσία: Ισοπέδωση στο Luhansk - Η πρώτη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας κατέρρευσε στο Svatovsko-Kremensky
Η αεροπορία και το πυροβολικό των ρωσικών δυνάμεων εκτελούν με επιτυχία πλήγματα υψηλής ακρίβειας εναντίον ουκρανικών μονάδων
Ο ρωσικός στρατός έχει ισοπεδώσει την πρώτη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας σε ορισμένα τμήματα του μετώπου του Svatovsko-Kremensky, στο Luhansk, εξασφαλίζοντας, έτσι, νέες κομβικές θέσεις για την περαιτέρω απελευθέρωση της δημοκρατίας, μεταφέρει στο ρωσικό πρακτορείο Tass o στρατιωτικός αναλυτής Andrei Marochko.
Ήδη από την 1η Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης του Luhansk, Leonid Pasechnik, είχε κάνει γνωστό ότι οι δημοκρατικές αρχές ελέγχουν το 95% της επικράτειας της περιοχής.
«Αν μιλάμε για το μέτωπο στο Svatovsko-Kremensky, [...] τότε προς αυτή την κατεύθυνση τα στρατεύματά μας επικεντρώνουν τις κύριες προσπάθειές τους στην εκτόπιση, την απομάκρυνση του εχθρού και τη συνεχή βελτίωση της τακτικής τους θέσης στη γραμμή επαφής μάχης. Σε πολλές περιοχές η πρώτη γραμμή έχει ισοπεδωθεί. Τα παιδιά μας έχουν αποκτήσει βάση σε νέα σύνορα και προετοιμάζονται για την περαιτέρω απελευθέρωση της δημοκρατίας», τόνισε σχετικά.
Ο Marochko σημείωσε ότι η αεροπορία και το πυροβολικό των ρωσικών δυνάμεων άρχισαν να «εργάζονται πιο εντατικά» στα εν λόγω πεδία των μαχών, εκτελώντας "πλήγματα υψηλής ακρίβειας" εναντίον μονάδων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».
«Σε ό,τι αφορά τους Ουκρανούς μαχητές, η κατάσταση εδώ, όπως και σε άλλα μέρη της περιοχής, είναι πολύ θλιβερή, καθώς υπάρχει έντονη έλλειψη προσωπικού. Υπάρχει επίσης ήδη μια τάση για έλλειψη εξοπλισμού αεράμυνας. Και όλα αυτά, φυσικά, προσπαθούν να τα αντισταθμίσουν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά σε κάθε περίπτωση, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν αντικαθιστούν πλήρως εκείνα τα όπλα που στοχεύουν στην καταστροφή των αεροσκαφών και των τεθωρακισμένων μας», εξήγησε σχετικά με τη δυσχερή θέση του ουκρανικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης