Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνος Stoltenberg (NATO): Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήττει στόχους στη Ρωσία

Επικίνδυνος Stoltenberg (NATO):  Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήττει στόχους στη Ρωσία
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήττει στόχους στο ρωσικό έδαφος», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να επιτίθεται σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία προκειμένου να υπερασπισθεί τον εαυτό της, διαμήνυσεο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, στη διάρκεια επίσκεψης στη Σουηδία.
«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ulf Christerson σε στρατιωτική βάση κοντά στη Στοκχόλμη.
«Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιλαμβάνει επίσης το δικαίωμα να πλήττεις νόμιμους, στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της επιτιθέμενης πλευράς, του επιτιθέμενου, σε αυτήν την περίπτωση η Ρωσία», τόνισε.
Το Κρεμλίνο δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως οι δυτικές χώρες που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία για να πλήττει το ρωσικό έδαφος θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη Ρωσία, αφού ο πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε πως σκέπτεται να εξοπλίσει τους εχθρούς της Δύσης σε αντίποινα.
«Αυτός είναι ένας επιθετικός πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον μιας ειρηνικής, δημοκρατικής γειτονικής χώρας, της Ουκρανίας, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν απειλή για τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Stoltenberg.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήττει στόχους στο ρωσικό έδαφος», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης