Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηρωική μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια – Ελέγχουν τα πύρινα μέτωπα κόντρα στους δυνατούς ανέμους

Ηρωική μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια – Ελέγχουν τα πύρινα μέτωπα κόντρα στους δυνατούς ανέμους
Με κόντρα τους δυνατούς ανέμους και την μανία της φωτιάς που έκαιγε κυρίως πεύκα στο δάσος του Κοντοδεσποτίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν και μάλιστα πολύ γρήγορα
Παρά τους δυνατούς ανέμους οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο Κοντοδεσπότι της Εύβοιας μπόρεσαν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς, που ξέσπασε το Σάββατο (22/6/2024).
Με κόντρα τους δυνατούς ανέμους και την μανία της φωτιάς που έκαιγε κυρίως πεύκα στο δάσος του Κοντοδεσποτίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν και μάλιστα πολύ γρήγορα.
Οι επίγειες δυνάμεις που ενισχύθηκαν από εθελοντές, μηχανήματα και υδροφόρες των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς βοήθησαν να περιορίσουν την έκταση των ζημιών.
Μαζί τους και 2 αεροσκάφη που έκαναν ρίψεις σε κρίσιμη χρονική περίοδο αλλά και 2 ελικόπτερα που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στο δρόμο μεταξύ Ψαχνών-Κοντοδεσπότι, πολύ κοντά στο μοναστήρι της Γοργοεπήκοου και κατευθύνθηκε δυτικά προς το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης.
Οι δυνατοί άνεμοι βοήθησαν να επεκταθεί και έκαψε μέρος αγροτοδασικής έκτασης, κυρίως πεύκα και ελιές.
Επίσης έκαψε μία αποθήκη με ανακυκλώσιμα λάδια.
Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση να περιοριστεί η φωτιά μόνο στην αποθήκη που καταστράφηκε και δεν επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή.
Αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς έχουν περιοριστεί και οι δυνάμεις παραμένουν και αντιμετωπίζουν κάθε εστία αναζωπύρωσης που εκδηλώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης