Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε η Ουκρανία να μην επιτεθεί ξανά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία

Zakharova: Παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε η Ουκρανία να μην επιτεθεί ξανά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία
«Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς Zelensky επιδεικνύει ξεκάθαρα την πλήρη αδιαφορία του για την ασφάλεια των ειρηνικών πυρηνικών εγκαταστάσεων», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Η Ρωσία λαμβάνει όλα τα μέτρα για να στερήσει από το καθεστώς του Κιέβου τη δυνατότητα να εξαπολύει επιθέσεις σε ενεργειακές της εγκαταστάσεις.
Αυτό αναφέρεται στο σχόλιο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε σχέση με τις τελευταίες επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου στο Energodar.
«Ο συστηματικός χαρακτήρας των επιθέσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τόσο στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia όσο και σε άλλες ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις καταδεικνύει μια πλήρως διαμορφωμένη και σκόπιμη τάση πρόκλησης απαράδεκτης ζημίας στην οικονομία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δημιουργίας κινδύνων ανθρωπογενών ατυχημάτων που θα μπορούσαν να θέσoυν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον του προκειμένου να στερήσει από το καθεστώς του Κιέβου την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τέτοιες επιθέσεις», είπε η Zakharova.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς Zelensky επιδεικνύει ξεκάθαρα την πλήρη αδιαφορία του για την ασφάλεια των ειρηνικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, η οποία εκδηλώνεται με την επίμονη δημιουργία απειλών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του προσωπικού του NPP της Zaporizhia όπως και στις προσπάθειες άσκησης εξωτερικής πίεσης στις αποφάσεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο», τόνισε.
Η Zakharova σημείωσε ότι από την επανένωση του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia με τη ρωσική πυρηνική «οικογένεια», η Μόσχα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες με στόχο τη δημιουργία όχι μόνο κατάλληλων συνθηκών εργασίας για το προσωπικό του εργοστασίου, αλλά και την αύξηση του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου διαβίωσης στο Energodar και αποκατάσταση της αντίστοιχης υποδομής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης