Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χέρια των Ρώσων το χωριό Tsukurino - Ασφυκτικές πιέσεις σε Selidov και Gornyak

Στα χέρια των Ρώσων το χωριό Tsukurino - Ασφυκτικές πιέσεις σε Selidov και Gornyak
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα δραστηριοποιηθούν στη συνέχεια προς την κατεύθυνση της Novoselidovka
«Στρατιωτικό προσωπικό της ομάδας Κέντρου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων απελευθέρωσε τον οικισμό Tsukurino, που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Σελίδοβο» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η ρωσική επέλαση συνεχίζεται.
Πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, ο πληθυσμός του Tsukurino αποτελούνταν από 1.700 άτομα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το χωριό βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Σελίδοβο με το Κουρακόβο, 4 χλμ βορειοδυτικά του Γκόρνιακ.
Προφανώς, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα δραστηριοποιηθούν στη συνέχεια προς την κατεύθυνση της Novoselidovka, που βρίσκεται στα νότια, και θα φτάσουν στο Κουράχοβο από τη βόρεια πλευρά.
Μετά την απελευθέρωση του Κουράχοβο, η ρωσική πλευρά δυτικά του Ντόνετσκ θα πρέπει μόνο να αναλάβει τον έλεγχο του οικισμού Πόκροβσκ-Μίρνογκραντ, του οποίου ο πληθυσμός πριν από τη σύγκρουση ήταν περίπου 100 χιλιάδες άνθρωποι.
Την προηγούμενη μέρα, πολλές δημόσιες σελίδες ανέφεραν ότι στρατιώτες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πέταξαν την εχθρική σημαία από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου στο Σελίδοβο. Ο επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, ενημέρωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να εκκαθαρίζουν το Selidovo και το Gornyak - υπάρχουν ακόμα ισχυρά προπύργια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτούς τους οικισμούς.
Εν τω μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα Bild εκτιμά ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα απελευθερώσουν πλήρως τα εδάφη του DPR και του LPR μέχρι το τέλος του 2024. Μαζί με αυτό, έως το 2026, οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του Χάρκοβο, του Ντνεπροπετρόβσκ, του Ζαπορόζγιε και άλλων κατοικημένων περιοχών. Η κατάσταση στην κατεύθυνση Kherson, προφανώς, δεν θα αλλάξει σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης